TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A feketegazdaság miatt kialakult versenyhátrányukra, a jogszabály előkészítésben való részvételük szükségességére, valamint a legális működés túlzott adminisztrációs, illetve anyagi terheire hívták fel a figyelmet az autós szakma érdekeinek érvényesítésére létrehozott Autós Nagykoalíció alapítói szerdai budapesti sajtótájékoztatójukon.

A járműipar különböző szegmenseit képviselő szervezetek összefogásuktól azt remélik, hogy a korábbinál sokkal hatékonyabban tudnak működni, jobban tudják képviselni érdekeiket. A szervezetek képviselői úgy érzik, sok esetben úgy születnek meg az ágazatot érintő jogszabályok, hogy azokat csak nehezen, illetve magas költségek mellett lehet betartani. Kifogásolták azt is, hogy egy-egy illegális társaságnál elkövetett bűncselekmény, vagy bekövetkezett baleset utáni ellenőrzések elsősorban a legálisan működő cégekre terjednek ki.

Nagy László, a Gépjárműbontók Országos Egyesületének vezetője elmondta, hogy mindössze 176 legális bontó működik Magyarországon, míg az illegális társaságok száma eléri az 1300-zat. Ezekkel szemben a legális cégek jelentős versenyhátrányt szenvednek el, még akkor is, ha szolgáltatásuk jóval magasabb színvonalú - hangzott el a sajtótájékoztatón.

Dittel Gábor, a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestületének (NiT Hungary) ügyvezető főtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy az üzemanyagok jövedékiadó-tartalmának emelésével ismét az egekbe szökött a gázolaj kiskereskedelmi ára. Ezért a NiT Hungary úgynevezett kiskereskedelmi gázolajár bevezetését javasolja a közúti közlekedési szolgáltatói szektorban. Ezzel a fuvarozók az üzemanyag árában lévő jövedéki adó egy részét vissza tudnák igényelni.

Az Autós Nagykoalíciót tavaly december 17-én vette nyilvántartásba a Fővárosi Bíróság. Az együttműködés alapítói között van a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE), az Európai Autószervizek Magyarországi Egyesülete (EME), a Magyar Autóműszaki Felsőoktatásért Alapítvány és a Budapesti Corvinus Egyetem is.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.