TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A fogyasztói problémák egyre inkább összefonódnak a távközlésben, az internethasználatban és az elektronikus kereskedelemben.

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) szerint elvész a felelősség, aminek a fogyasztó "issza meg a levét".

Az érdekegyeztetési stratégia új formáiról tárgyalt legutóbbi ülésén az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület infokommunikációs szakértői munkacsoportja -- tájékoztatta lapunkat az OFE. A fogyasztói problémák egyre inkább összefonódnak a távközlésben, az internethasználatban, az elektronikus kereskedelemben, valamint a kábeltelevíziózásban. Mindegyik területen számos fogyasztói problémával találkozott az utóbbi időben az OFE. Az egyesület szerint komplex módon kell e területtel foglalkozni.

Problémát jelent, hogy az elektronikus kereskedelem szereplői -- bármelyiküknél keletkezik is a hiba -- általában egymásra mutogatnak, így elvész a felelősség. Közben a fogyasztó "issza meg a levét" például annak, hogy csak a sokadik telefonálással jut el az őt érdeklő információhoz, a honlaphoz, vagy a kapcsolat hirtelen megszakadása folytán tévesen vevőként regisztrálják.

Az OFE szerint sem az informatikai érdekegyeztető fórum, sem a távközlési érdekegyeztető fórum nem alkalmas e gondok megoldására. Problémát jelent az is, hogy az e- kereskedelmet a fogyasztóvédelmi jogszabály és a távol lévők közötti kereskedelemre vonatkozó törvény is csupán közvetve s nem hézagmentesen szabályozza.

A piacon viszont a kereskedők és a szolgáltatók egymásra mutogatása mellett egyre erősödik az igény a fogyasztók bizalmának megnyerésére. Ehhez hatásos eszköz lehet az internet önszabályozása -- véli az OFE.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.