<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A mind gyakoribb kalóztámadások és a háborús veszélyek ellen is kínál immár biztosítást az áruszállító hajók számára egy német biztosító.

Háborús károk és kalóztámadás ellen is biztosíthatják már magukat az áruszállító hajók Németországban: a Financial Times Deutschland szerint egy német konzorcium arra vállalkozik, hogy a biztosítási piacon jelentkező ilyen jellegű igényekre válaszolva éppen azokat a kockázatokat biztosítsa, amelyeket egy normális hajózási biztosítási kötvény kizár.

A nemzetközi vizeken gyakoribbá váló kalóztámadások és a háborús, vagy zavargásokkal terhelt térségek szaporodása miatt a hajózásban erős kereslet mutatkozik az új biztosítási forma iránt.

A konzorcium egy hajó esetében 55 millió euróig biztosítja a károkat. Kalóztámadások elleni biztosítás esetén a kockázatok értékelését egy speciális elemzőcég végzi, és a biztosító arra is foglalkoztat majd egy külön céget, hogy, ha úgy alakul, a kalózokkal is tárgyaljon.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.