1p

A digitális átállásban a kormány szerepe az, hogy biztosítsa ennek sikeres megvalósítását a kitűzött határidőre - mondta Vasváriné Menyhárt Éva, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára szerdán Budapesten egy konferencián.

A helyettes államtitkár szerint a siker egyik legfontosabb tényezője az, hogy a szociálisan rászorult réteget, háztartásokat állami támogatással segítsék abban, hogy ne maradjanak ki a digitális műsorszórásból. Hozzátette, ennek feltételrendszerét jogszabályba kell foglalni.

Az Antenna Hungária által a műsorszórás digitális átállásáról szervezett konferencián közölte: "picikét el vagyunk késve, nyugodtabb lennék, ha előbbre tartanánk." A szociális támogatáshoz szükséges pénzről elmondta, kényelmetlen téma, de a minisztérium a jövő évi költségvetésébe betervezi az ehhez szükséges kiadásokat.

A konferencián Mátrai Gábor, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnökhelyettese bejelentette, hogy kezdeményezik a digitális átállást koordináló bizottság felállítását azért, hogy sikeresen, határidőre megvalósuljon az átállás.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!