2p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Londoni Értéktőzsdére (LSE) készül bevezetni részvényeit a budapesti székhelyű, olcsó jegyes Wizz Air légitársaság lapértesülés szerint.

Az elsődleges nyilvános kibocsátással a cég akár kétszázmillió fontot (75 milliárd forint) is felhajthat a további terjeszkedéshez - írta a The Daily Telegraph.

A lap banki forrásai szerint a Wizz Air most válogatja a bevezetés tanácsadóit; a megbízásért olyan nevek állnak sorba, mint a Goldman Sachs, a JP Morgan, a Morgan Stanley - e három bank állt a spanyol fapados Vueling légitársaság sikeres kibocsátása mögött -, valamint a UBS, a Crédit Suisse és a Citigroup. Az értesülés szerint a piacon a Morgan Stanley-t és a Citigroupot tartják esélyes befutónak.

A kibocsátást még az év vége előtt tervezik, és a tranzakció várhatóan a Vuelingnél is magasabbra értékeli majd a magyar céget; a spanyol cég piaci tőkeértéke jelenleg 640 millió euró (435 millió font).

Kázmér Natasa, a vállalat kommunikációs igazgatója az MTI szerdai megkeresésére nem kívánta érdemben kommentálni a cikkben foglaltakat.

A The Daily Telegraph elemzése szerint Váradi József vezérigazgató "kiszúrta azt a lehetőséget", amely az EU-határok megnyitásával állt elő több százezer, nyugaton munkát kereső kelet-európai szállítására. A lap szerint Váradi annak tulajdonítja a Wizz Air sikerét, hogy "a Ryanair előtt látta meg" a lehetőséget.

A londoni kibocsátással szerezhető tőke hozzájárul további 32 Airbus A320-as repülőgép 2012-ig tervezett megrendelésének finanszírozásához, áll a cikkben.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!