2018. február 6. 05:49

Egyik csatorna sem tudott komolyabban előre lépni a múlt héten. A hétköznapokon már nem dominál a TV2.

Szombaton ismét elindult az RTL Klub népszerű sorozata, A mi kis falunk, amely egyből nézettségi csúcsot hozott. A kereskedelmileg fontos 18-49-es korcsoportban a televíziót nézők 28,6 százaléka – 520 215 néző – választotta szombat esti szórakozásnak Pajkaszeg lakóinak poénokkal tűzdelt történetét. A teljes lakosság körében is kiválóan teljesített A mi kis falunk, hiszen 1 168 341 nézőt ültetett a képernyők elé, áll a csatorna közleményében. A kiemelkedő eredmény egyúttal azt is jelenti, hogy A mi kis falunk a 2018-as esztendő eddigi legnézettebb produkciója mind a 18-49 éves korosztály, mind pedig a teljes lakosság körében.

Miközben szombat este a nézők határozott része tette le a voksát az RTL mellett, addig vasárnap erősen megosztott volt a csatornaválasztás. A TV2 kifejezetten alacsony közönségarányt (5,8% SHR) ért el, de az RTL sem büszkélkedhetett (9,2% SHR). Eközben viszont a nagy médiacégek kábelcsatornái jól teljesítettek, hiszen a Super TV2-n ismét erős számokat ért el a Sztárban sztár + 1 kicsi. A F+-on futó filmek (Az utolsó boszorkányvadász és A mestergyilkos) nagyon jól teljesítettek, amivel még az anyacsatornát is megelőzték. Emellett a csatorna átlagánál magasabb számokat hozott a Cool és a Mozi+ is a hét utolsó napján.
 
Ami a hétköznapokat illeti, most volt az utolsó olyan hét, amikor a Barátok közt próbálta felvenni a harcot a Piramissal. Ezen a héten már egészen más lesz az RTL Klubon a műsorrend. A Híradó még szokás szerint este 6 órakor kezdődik a csatornán, majd 19:05-től kerül a képernyőre Sebestyén Balázs vezetésével A Fal című vetélkedő, ami egy órás lesz. Ezt követően jön a Barátok közt, majd 20:45-től az Éjjel-nappal Budapest. Az RTL-en a sorozatok 10 órától lesznek majd láthatóak, hétfőn a Dr. Csont, kedden és csütörtökön a Válótársak, míg szerdán a Szulejmán.
 
 

Némileg a TV2 esetében is megújul a műsorstruktúra, de az esetünkben inkább csak cseréről beszélhetünk. A Tények és a Piramis ugyanis a megszokott időben jelentkezik továbbra is. A Stohl András vezette vetélkedő után viszont Gundel Takács Gábor tér vissza a képernyőre egy újabb vetélkedővel, az Áll az alkuval. A TV2-n hétfőn és szerdán kerül műsorba a Korhatáros szerelem, míg a többi hétköznapon 10 órától Tények extra, majd azt követően más műsorok lesznek. Kedden a Született szobalányok című sorozat, csütörtökön 1/1 Azurák Csabával, pénteken pedig film.

Az 5. heti statisztikákat elemezve azt láthatjuk, hogy a hétköznapokon kiegyenlített lett a versengés, ami elsősorban a TV2 kismértékű visszacsúszásával, mint az RTL erőre kapásával magyarázható. A Piramis ugyan továbbra is erős számokat hozott, és rendre megnyerte az idősávját, ám ez más programokról már nem volt elmondható. Csupán hétfőn sikerült a Pénzt vagy éveket című vetélkedőnek az Éjjel-nappal Budapestet lenyomnia, utána már az RTL műsora volt nézettebb.

Az öt hétköznapból így három alkalommal az RTL Klub közönségaránya lett főműsoridőben a kereskedelmi célcsoportban erősebb, míg két estén a TV2 hozott magasabb számokat. A hétvége mindkét estéjét az RTL Klub nyerte.

Összegezve az 5. hét átlagos közönségarányát, azt láthattuk, hogy a kereskedelmi célcsoportban (18-49 évesek) főműsoridőben (19-23 óra között) az RTL átlagos közönségaránya 12,9 százalék lett, míg a TV2 10,1 százalékot ért el. Az RTL kábelcsatornái javítottak, hiszen a F+ közönségaránya 6,3 százalék lett, míg a Cool esetében 4,4 százalékot mértek. A középmezőny sereghajtói továbbra is a Viasat3 (2,6% SHR) és a Duna TV (1,8% SHR) lett.
 
 
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.