TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az utóbbi tíz évben a régió országai közül Magyarországra áramlott az egy főre vetített legtöbb külföldi közvetlen befektetés.

A Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társasága tájékoztatóján elhangzott, hogy a GKI frissen készített felmérése szerint az utóbbi tíz évben a régió országai közül Magyarországra áramlott a legtöbb külföldi közvetlen befektetés egy főre vetítve, a GDP százalékában kifejezve és a hazai állótőke-képződéshez visznyítva egyaránt. A külföldi tőke részesedése a legtöbb összefüggésében eléri, néhány esetben meghaladja az EU-ban szokásosat. A magyar tőkekiáramlás nem jelentős.

Magyarországon a privatizációs bevételek csaknem háromnegyede devizabevétel volt. A külföldi tulajdoni hányad meghaladja az országos átlagot a feldolgozóiparban, az ingatlanszolgáltatásban, a kereskedelemben és a pénzügyi szolgáltatásban.

Kiderült továbbá, hogy a külföldi érdekeltségű cégek teljesítményjavulása jelentősen meghaladja a magyarországi cégek hasonló mutatóit, így az 1999-es adatok szerint az egy foglalkoztatottra jutó GDP a külföldi cégeknél 2,6-szeresa a magyarországiaknak, 1998-ról 1999-re pedig a külföldi tulajdonosok vagyoni részesedése 38-ról 49 százalékra nőtt.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.