<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

A világ második számú gyorsétterem-láncának tartott amerikai Burger King - illetve annak holdingvállalata - az amerikai tőzsdefelügyelethez fordul, hogy részvényeivel nyilvánosan megjelenhessen az amerikai részvénypiacon.

Az 52 éves vállalkozás állítólag azt használná ki, hogy üzletmenete javulást jelez. Elképzelhető, hogy a nagyközönség már márciusban jegyezhetné az étkeztető részvényeit. A vállalat eszközeinek egy részén egyébként már három jelentős befektetési vállalat osztozik, köztük van a Goldman Sachs is.

Mint arról az mfor.hu is beszámolt, a gyorsétterem korábbi tulajdonosa, a Diageo 2002-ben ugyan sokáig hezitált, ám végül mégis elfogadta a Texas Pacific Group 1,5 milliárd dolláros ajánlatát. A brit cég akkor vizsgálta a tőzsdei bevezetés lehetőségét, ám a kedvezőtlen piaci körülmények miatt a pénzügyi befektetők mellett döntött. Igaz a romló gazdasági klímával a vevők is visszaéltek, mivel a második legnagyobb gyorsétterem-láncra tett végleges 1,5 milliárd dolláros ajánlat, jóval gyengébb volt, mint az eredeti 2,26 milliárdos.

Az eladás mellett szól, hogy a Burger King globális üzletmenete az elmúlt években jelentősen nem javult. Igaz az utóbbi hónapokban kedvezőek az adatok, köszönhetően az új termékek bevezetésének és az agresszív marketingakcióinak, ami most talán ideális kiszállási helyzetet teremthet a tulajdonosoknak. Másfél éve az elnök-vezérigazgatói székbe került Greg Brenneman szerint soha nem is volt más tervük, mint eljutni a tőzsdére.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.