Mexikói hegyek az Ipolynál, üvegpalota a szódásüvegben
[ajanlo=1533][igazitas=right/]Bár Grúber elismerte, hogy előre semmit sem lehet garantálni, szerinte támogatókban azonban nincs hiány. "Az ötletet elfogadta 35 ország és a Szakácsegyesületek Világszövetsége (WACS) is, az unió pénzügyi szervezeteinek képviselőinek is bemutattuk elképzeléseinket."
A létesítményeket ötven-ötven százalékban uniós támogatásból, illetve magántőkéből kívánják felhúzni, a beruházókat a hamarosan megalakuló Gastroland Kft. választja ki.
A cég tagjairól Grúber István egyelőre nem kívánt részleteket közölni, annyit azonban elárult, hogy kedvezőbb adózási feltételek esetén Szlovákiában jegyeztethetik be a vállalkozást. Az olasz Consulmarc Sviluppo jóvoltából egyébként hamarosan elkészül a terv megvalósíthatósági tanulmánya és a virtuális látványterv is.
A chilis tortillától a sertéspörköltig
[ajanlo=1532][igazitas=left/]A Gastroland felépülésével Magyarország új látványossággal gazdagodhat, különböző nemzetek éttermeit ugyanis nem csak étlapi kínálatuk különbözteti majd meg egymástól. A mexikóiak "hegyek közé" építik fel vendéglőjüket, a hollandok vízpartra tervezik konyhájukat, az osztrák ízeket pedig fenyőfák árnyékában kóstolhatják meg a látogatók. Magyarországot egy tipikus magyar csárda képviselné alföldi környezetben.
A 200 fős belső termekkel és 100 fős kerthelyiségekkel rendelkező skanzenszerű épületeket terménytárolók, istállók, vágóhidak veszik majd körbe. A tervekben több 500-1200 szobás szálloda, kisebb panziók, játszóházak, ökomenikus templom, banki-, és postai szolgáltatás is szerepel. A főbb attrakciók megvalósítását 2010-re ígérik.
Kiss Gergely
Menedzsment Fórum
Kapcsolódó anyag:
Gasztronómiai élménypark épülhet hazánkban