TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. csütörtökön azonnali hatállyal felmondta az Acél XXI. Kft.-vel a Dunaferr Rt. vagyonkezelésére 1996-ban megkötött szerződést.

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. csütörtökön azonnali hatállyal felmondta az Acél XXI. Kft.-vel a Dunaferr Rt. vagyonkezelésére 1996-ban megkötött szerződést.

A rendkívüli felmondást az ÁPV Rt. azzal indokolta, hogy az Acél XXI. Kft. több ponton is megszegte a vagyonkezelői szerződést, és tevékenysége eredményeként jelentős vagyonvesztés veszélye áll fenn. A szervezet közleménye megismétli, hogy súlyosan aggályosnak tartják a szerződés azon pontjait, melyek szerint a cégvezetés tulajdonosi szerepkörhöz jutva maga állapítja meg javadalmazását, prémiumfeladatait, és saját maga értékeli azok teljesítését is.

A privatizációs szervezet arra szólítja fel a Dunaferr Rt. vezetőit, hogy csak a vállalatcsoport napi működése szempontjából elengedhetetlenül szükséges tranzakciókat hajtsák végre, hosszú távú szerződéseket ne kössenek, és szüntessék meg a vagyonvesztés lehetőségével fenyegető összes személyi összefonódást.

Az ÁPV Rt. döntött arról is, hogy haladéktalanul intézkedni kell a Dunaferr Rt. rendkívüli közgyűlésének összehívásáról.

Gansperger Gyula, az ÁPV Rt. elnök-vezérigazgatója keddi sajtótájékoztatóján még azt mondta, hogy a szerződés felbontására ebben az évben valószínűleg már nem kerül sor. Gansperger kijelentette, hogy a privatizációs szervezet arra törekszik, hogy a vagyonkezelési szerződés felbontása után is működőképes legyen a Dunaferr. A cég jövőjével kapcsolatban akkor az hangzott el, hogy az ÁPV Rt. már tárgyal a privatizációs koncepcióról is, sőt több vevőjelölttel - stratégiai, szakmai befektetőkkel - egyeztetnek. Gansperger kijelentette: a leendő tulajdonosnak foglalkoztatási és termelés-fenntartási garanciát is vállalnia kell.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.