2000. december 21. 11:00

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. csütörtökön azonnali hatállyal felmondta az Acél XXI. Kft.-vel a Dunaferr Rt. vagyonkezelésére 1996-ban megkötött szerződést.

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt. csütörtökön azonnali hatállyal felmondta az Acél XXI. Kft.-vel a Dunaferr Rt. vagyonkezelésére 1996-ban megkötött szerződést.

A rendkívüli felmondást az ÁPV Rt. azzal indokolta, hogy az Acél XXI. Kft. több ponton is megszegte a vagyonkezelői szerződést, és tevékenysége eredményeként jelentős vagyonvesztés veszélye áll fenn. A szervezet közleménye megismétli, hogy súlyosan aggályosnak tartják a szerződés azon pontjait, melyek szerint a cégvezetés tulajdonosi szerepkörhöz jutva maga állapítja meg javadalmazását, prémiumfeladatait, és saját maga értékeli azok teljesítését is.

A privatizációs szervezet arra szólítja fel a Dunaferr Rt. vezetőit, hogy csak a vállalatcsoport napi működése szempontjából elengedhetetlenül szükséges tranzakciókat hajtsák végre, hosszú távú szerződéseket ne kössenek, és szüntessék meg a vagyonvesztés lehetőségével fenyegető összes személyi összefonódást.

Az ÁPV Rt. döntött arról is, hogy haladéktalanul intézkedni kell a Dunaferr Rt. rendkívüli közgyűlésének összehívásáról.

Gansperger Gyula, az ÁPV Rt. elnök-vezérigazgatója keddi sajtótájékoztatóján még azt mondta, hogy a szerződés felbontására ebben az évben valószínűleg már nem kerül sor. Gansperger kijelentette, hogy a privatizációs szervezet arra törekszik, hogy a vagyonkezelési szerződés felbontása után is működőképes legyen a Dunaferr. A cég jövőjével kapcsolatban akkor az hangzott el, hogy az ÁPV Rt. már tárgyal a privatizációs koncepcióról is, sőt több vevőjelölttel - stratégiai, szakmai befektetőkkel - egyeztetnek. Gansperger kijelentette: a leendő tulajdonosnak foglalkoztatási és termelés-fenntartási garanciát is vállalnia kell.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.