4p

A fiatalember hat éve céget alapított, s ma arra készül, hogy 100 milliárd forintos beruházás révén Európa felkapott üdülőhelyévé varázsolja a Balatont. Jászai Gellért (32) beavat bennünket a siker három összetevőjébe, a csapatépítés titkaiba, és elmondja, hogy mit vár befektetőként a mindenkori kormánytól.

Több mint ezer új munkahelyet ígér

- Mit hoz majd az SCD Csoport projektje, elsősorban munkahelyteremtés szempontjából?

- Számításaink szerint 1100-1300 állandó új munkahelyet. Emellett a helyi építőiparnak a mostaninál nagyságrendekkel nagyobb megrendeléseket. A helyi önkormányzatoknak pedig összességében, éves szinten mintegy 10 milliárdos adóbevételt.

- A szezon mostanra másfél hónapra zsugorodott. Ebből a csapdából hogyan törnek ki?

- A nyári szezon nem változik, a turisztikai viszont a szálláshelyek javarészénél egész éves lesz. A nyár lesz a hab a tortán, egy sor meglepő újdonsággal. Az üzleti megtérülést 15-20 évre tervezzük.

- Mit vár a mindenkori kormánytól, mint nagybefektető?

- Jogi és pénzügyi kiszámíthatóságot, korrekt partneri viszonyt és az államra háruló feladatok színvonalas teljesítését.

- Tavaly év végén, abban a képzeletbeli menedzser válogatottban, ahol Önnek az egyik gyors csatár szerepét szántuk, Demján Sándor volt a kapus. Ő azt nyilatkozta az mfor.hu kérdésére, hogy sokkal szívesebben ül a kispadon, a csapat edzőjeként. Vajon Jászai Gellért egy új generáció tagjaként mit játszik a saját csapatában?

- A korkülönbség ellenére az SCD válogatottjában én is tréner vagyok leginkább. De hogy ne érjen az a vád, hogy túlságosan fiatalon szakvezetőnek tekintem magam, az irányító középpályás szerepkörét érzem testhez állónak. Aki lát a pályán, helyzetbe hozza a góllövőket, fazont visz a játékba.

- Hogyan választ magának "játszótársakat"?

- A megérzéseimre hallgatok. Számomra talán a legfontosabb a csapatépítés. Ha csalódom valakiben, jobban fáj, mintha elment volna egy nagy üzlet. Az alapemberek kiválasztásához nyilván hozzájárul bizonyos élettapasztalat. Én tizenkilenc éves korom óta dolgozom, mert az Államigazgatási Főiskola első éve után átmentem levelezőre, hogy eltartsam magam, ne függjek anyagilag senkitől.

- Az SCD márkás betűszó a beruházási piacon. Mondok egy másikat: OTP. Ma már közös ingatlanlízing cégük van. Nem tart attól, hogy "a lakosság bankja" túl nagy halnak bizonyul? Ismeri a mondást: a nagy hal megeszi a kis halat.

- Büszke vagyok arra, hogy az OTP vezérkara úgy döntött, befektet az SCD Lízingbe, és 75 százalékos részesedést szerez benne. Előálltunk egy ötlettel, az önerő nélküli lakáslízinggel, így lettünk üzlettársak, amit az eddigi munkánk fontos visszaigazolásának tekintek.

- Hogyan védekezik a menedzserbetegségekkel szemben? El tudja tenni a feladatokat másnapra vagy munkamániás?

- Megtanultam lerakni a gondokat. Nem nehéz, mert nagyszerű családom van, biztos hátország, akiknek a társaságában könnyű feloldódnom. Amúgy sem vagyok túlságosan szorongó ember, így hát elvem, hogy a stresszt nem kell feltétlenül kikerülni. Ha fejtörést okoz egy bonyolult kérdés, akkor jönnek a jó ötletek. A cég napi ügyeivel most már kevesebbet kell foglalkoznom, jó kezekben vannak Tomcsányi Gábor vezérigazgatónál és csapatánál. Jut energiám agyalni.

- Képletesen szólva ősszel vitorlát bont. Remélem, nincs víziszonya.

- Gyerekkoromban tíz évig úsztam. A versenyt azóta se kerülöm el.

Gazsó L. Ferenc

Menedzsment Fórum

Kapcsolódó anyagok:
Menedzser Dream Team 2005: Kell egy csapat!
Felvásárolja az SCD az Interfructot
A Balatonból is lehet még Riviéra
Százmilliárdos balatoni fejlesztési program az SCD-nél
Tőkét emelt az OTP az SCD-ben

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!