A száraztészták hazai piacát tekintve a tésztafélék forgalma az elmúlt évek során a többi között a mediterrán konyha elterjedésének köszönhetően egyenletesen, 2-4 százalékkal növekedett. Az elsősorban a tojásos tésztákat előnyben részesítő magyar fogyasztók mintegy 70 ezer tonna száraztésztát fogyasztottak az elmúlt évben csaknem 20 milliárd forint étékben. Az egy főre eső tésztafogyasztás mintegy 7 kilogramm hazánkban, ezzel az európai középmezőnyben foglalunk helyet.
Erre a kedvező tendenciára épít a Gyermely Zrt., amely az idei év folyamán kapacitásbővítő beruházásokat hajt végre tésztagyárában. Az új szálasáru gépsor és a hozzá tartozó automata csomagolórendszer a próbaüzem után júliusban kezdte meg üzemszerűen működését. Ezen a gépsoron napi 50 tonna szálasáru - spagetti, makaróni, hosszúmetélt, fodrosmetélt - készül. Szeptembertől egy apróáru gépsor is megkezdi a termelést, így az új technológiának köszönhetően a tésztagyár kapacitása mintegy 20 százalékkal fog növekedni.