2013. szeptember 17. 11:04

Megérkezett Budapestre az Alstom cég által a 4-es metró vonalára gyártott utolsó automata Metropolis szerelvény – közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság.

Ezzel megkezdődhet a tizenötödik szerelvény tesztelése a vonalszakaszon, így az ősszel az összes jármű megkaphatja az üzemeltetési bizonyítványt.

A gyártó még 2012 novemberében mutatta be a magyar hatóságoknak a prototípus járművet, tavaly december elején pedig megkezdték a budapesti teszteket is. A rövidzárlatpróbát, a vonatszakadást, a szétkapcsolást és a gyors feszültségugrást ellenőrző próbákat, a zajmérést, az akadályérzékelést, a kisiklás-érzékelést és a tartampróbát követően az Alstom a vállalt határidőre, az idén februárban megszerezte a jármű végleges típusengedélyét, a járművek tesztelése és vizsgáztatása február óta folyamatosan zajlik.

Az Alstom tizenöt, automata üzemmódra is képes szerelvényt szállított Budapestre. A Metropolis járművek négy kocsiból állnak majd és a 2-es metró vonalán közlekedőkhöz hasonlóan teljesen egyterűek. Forgalomba állításuk után egy-másfél évig vonatkísérő személyzettel szállítanak majd utasokat a metrók, de azok vezérlését, irányítását az automata rendszer végzi.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.