2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A befektetői bizalom a magyar pénzügyi piacokba is visszatérni látszik, és lassan az ingatlanpiacon is érezteti a hatását, így ott a befektetői érdeklődés emelkedésével jövőre már a forgalom is nőhet - közölte a CB Richard Ellis (CBRE) ingatlan-tanácsadó csütörtökön az MTI-vel.

Számos közép-európai irodapiac átlag feletti bérlői piaci teljesítményt mutathat közép- és hosszú távon - nemcsak közép- és kelet-európai szomszédjaikhoz, de több régi európai uniós tagállam (EU-15) piacához képest is - derül ki a cég legfrissebb elemzéséből.

A központi fekvésű irodaingatlanok esetében - olyan piacokon, mint Lengyelország, Magyarország és Csehország - megvan a potenciál, hogy relatíve alacsony kockázat mellett kiszámítható cash-flow-t generáljanak olyan árakon, amelyek jelentősen kedvezőbbek, mint egy évvel ezelőtt voltak, így jó lehetőséget jelentenek a befektetőknek, hogy be- vagy visszalépjenek ezekre a piacokra - írja a CB Richard Ellis.

A közép- és kelet-európai irodapiacot jellemző negatív megítélés hozzájárult a 2009 jelentősen alacsony befektetési forgalmához.  Noha a közép- és kelet-európai gazdaságok még nem kerültek ki a gödörből, a mostani előrejelzések pozitívabbak 2010-re és 2011-re nézve.

Jos Tromp, a CBRE közép- és kelet-európai kutatási vezetője a közleményben így fogalmaz: "Mindegyik régiós gazdaságot érintette a válság, de a következmények különbözőek. Magyarország gazdaságáról sok elemző azt tartja, hogy a megfelelő lépéseket teszi a középtávon fenntartható stabil növekedés irányába. Ez kedvező hatással lehet a régió irodapiacára: a munkanélküliség emelkedése és a bérleti díjak csökkenése megállhat."

A befektetők vonzó lehetőségeket találhatnak Közép- és Kelet-Európában. Ennek egyik oka, hogy a régió gazdasági növekedése 2010-11-ben magasabb lehet, mint Nyugat-Európában, ami jótékony hatással lesz az irodapiacokra. Emellett egy gyors növekedési időszak után a közép- és kelet-európai irodapiacok fenntarthatóbb növekedési mintát követnek. A kulcspiacokon, mint Varsó, Budapest és Prága, ma alacsony a tervezett projekteknek a meglevő irodaállományhoz viszonyított aránya, emiatt középtávon a kihasználatlanság nem emelkedik tovább.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!