TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Megérkezett a Duna Televízió számlájára a kereskedelmi televíziók koncessziós díjából előirányzott 550 millió forint, így tartható a társaság idei üzleti terve - áll a cég keddi közleményében.

"A forrás megérkezésével már nem fenyegeti veszély a Duna Televízió működését, valamint a meghatározó műsorokat, így a határon túli magyarság érdeklődésére számot tartó, a világ összmagyarságát összekapcsoló adásokat, a más csatornákon mostohán kezelt dokumentumfilmeket, kulturális műsorokat, vagy akár a rendszeres színházi közvetítéseket" - írták.

Cselényi László elnököt idézve azt közölték: a váratlan forráselvonás, amit a két kereskedelmi adó - az RTL Klub és a TV2 - által kért díjcsökkentés megadása esetén érte volna a társaságot, "a Duna Televízió nem tudta volna kezelni, ellentétben a Magyar Televízióval", mivel rendkívüli támogatást nem kapott sem idén, sem az elmúlt években, ráadásul a költségvetésből juttatott forrásaikat az utóbbi négy esztendőben nem korrigálták az infláció mértékében.

A két kereskedelmi csatorna még az év elején kérte - immáron sorrendben harmadszor - 1,8-1,9 milliárd forintra rúgó koncessziós díja csökkentését. A két tárgyalt indítvány közül az egyik megfelezte volna az összegeket, míg a másik az RTL Klub estében egy és egynegyed milliárd, a TV2-ében 930 millió forintra mérsékelte volna azt, ám végül az összes csökkentési kezdeményezés elbukott.

A Duna Tv pár tízmilliós plusszal zárta tavalyi gazdálkodását; erre az évre - 9,5 milliárdos bevétel mellett - 250 milliós mínusszal kalkulált a március végén elfogadott üzleti terv.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.