2008. december 19. 05:04

Az econet.hu médiaüzletága, az EST Media Group módosítja a Sziget Kft. megvásárlásának feltételeit, kibővítve a VOLT és a Balaton Sound fesztiválok 100 százalékos tulajdonával - közölte a cég az MTI-vel csütörtökön.

"Fontos számunkra, hogy szorosabbra fűzzük a szálakat az újabb sikeres rendezvények és az eseményeket megvalósító menedzsment tekintetében is, hiszen így a Sziget Kft.-n belül egy kézbe kerülhet az ország három legsikeresebb zenei rendezvénye (Sziget Fesztivál, VOLT Fesztivál, Balaton Sound), melynek többségi tulajdonosai lehetünk" - emelte ki Rosner Gábor, az econet.hu Nyrt. alelnöke.

A vevő módosítani kívánja a Sziget Kft. megvásárlásának feltételeit, erről szándéknyilatkozatot írt alá csütörtökön a Sziget Kft. eladójával, a Gerendai Károly és Takács Gábor tulajdonában álló Szigerta Kft.-vel, illetve a VOLT Fesztivált és a Balaton Soundot jegyző Lobenwein Norberttel és Fülöp Zoltánnal.

A megállapodás szerint a Sziget Kft. 100 százalékos tulajdonosa lesz a soproni VOLT Fesztivál és a zamárdi Balaton Sound rendezvényeknek az eddigi 50 százalékos tulajdoni arány helyett.

Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert 1993-ban alapították a soproni VOLT Fesztivált, irányításukkal jött létre a Balaton Sound 2007-ben Zamárdiban. A fesztiválok idén összesen 165 ezer vendéget fogadtak. A két szervező nevéhez fűződött a korábbi sikeres Budapest Parádé, a Parádé Bónusz, a szilveszteri Hysteria fesztiválsorozat és a Sport Sziget szervezésének vezetése is.

Az akvizíció megvalósulásával a Sziget Kft.-ben koncentrálódna a magyar fesztiválpiac legjelentősebb tapasztalati tőkéje és know-how-ja, amely a több mint másfél évtizedes múltat felmutató Sziget és VOLT Fesztiválok mellett a legutóbbi két évben képes volt egy új rendezvény, a Balaton Sound felfuttatására is, utóbbi idén - megrendezésének második évében - már közel 140 millió forintos nyereséggel zárt.

Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.