2002. július 19. 14:04

A most közzétett adatok szerint a második negyedévben a HP-Compaq értékesítette a legtöbb PC-t világszerte.

A korábbi éllovas Dell Computer azonban szorosan ott van a közelmúltban összevont cégek nyakán. Az első helyen álló HP-Compaq páros ugyanis 15,1 százalékos, míg a Dell 14,8 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik.

A szoros adatok tükrében azonban a szakemberek szerint akár már a következő negyedévben változhat a piacvezető cég személye, hiszen az adatok a HP-Compaq eladásainak csökkenését, és a Dellének a növekedését mutatják. Mint a HP-nél hangsúlyozták a két cég kínálatának összehangolása és a párhuzamos tevékenységek leépítése folyamatban van.

A PC piacot tekintve az értékesítések összességében továbbra is stagnálnak, s bár az iparági elemzők szerint a második félévben fellendülés várható, az valószínűleg nem lesz tartós.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.