2016. december 20. 04:37

A nagy kereskedelmi tévék karácsonyi kínálata mondhatnánk a szokásos lesz. A magyarok valószínűleg szokás szerint Kevint és Shreket nézik majd.

Hiába rabolta el az RTL Klub programigazgatóját, Kolosi Pétert két gengszter, és próbálta arra kényszeríteni, hogy soha több ne vetítsék karácsonykor a Reszkessetek betörők filmeket, a csatorna természetesen ezzel készül az ünnepekre. A két remek magyar színész, Thuróczy Szabolcs és Anger Zsolt közreműködésével készült promóciós anyag persze arra hívja fel a figyelmet, hogy az RTL Klub tanult a néhány évvel ezelőtti ballépéséből, amikor nem tűzték műsorra Kevin kalandjait. Miért is ne kerülne persze a filmsorozat adásba, hiszen annak ellenére, hogy unalomig ismételték már, mindig ez szokott a legnépszerűbb műsor lenni az ünnepek idején. Időnként legfeljebb az Ének hangja vagy a Sissi című film az, ami az idősebb korosztály körében versenyre kellhet vele. Emellett volt olyan év, amikor a Neveletlen hercegnő című könnyed darab hozott jó számokat, ám ezt a filmet az utóbbi években érdemtelenül mellőzték a csatornák. Idén viszont ismét látható lesz, méghozzá az RTL Klubbon, karácsony első napján.

A TV2-nél a karácsonyi időszakban a fix pontot a Shrek filmek jelentik majd, hiszen a három "egész estés" darab mellett műsorra tűzik a Shrekből az angyal című rövidebb darabot is.

December 24-én komoly csata várható, bár ha fogadni kellene, akkor az RTL Klubra tennénk, ott ugyanis a Jégvarázs című animációs filmet vetítik a Reszkessetek betörők első része előtt. Szentestén a TV2-n debütál a Hófehér és a vadász, amelyben Kirsten Stewart és Charlize Theron csapnak össze, de A Madagaszkár-pingvinek és a karácsonyi küldtetés is színesíti a Shrek első része mellett a választékot.


December 25-én, ahogy fent említettük, az RTL Klub a tuti klasszikusokat húzza elő, ezzel szemben a TV2 egy országos premiert kínál, Robin Williams utolsó filmszerepével jön az Éjszaka a múzeumban 3: A fáraó titka című családi mozi.

Karácsony második napján az RTL Klub két családi mozival készül az estére, hiszen a Reszkessetek betörők harmadik része mellett a Káosz karácsonyra lesz látható. Ezzel szemben a TV2 egy igazi örökzöldet küld majd csatasorba. Évek után először visszatér a képernyőre a Bunyó karácsonyig című film, Bud Spencer megunhatatlan pofonjaival.

Eladó Elvis egykori háza


Hogy ne csak előre, de visszafele is tekintsünk, mindenképpen érdemes megemlékezni arról, hogy a mögöttünk hagyott héten volt az X-Faktor fináléja. Annak ellenére, hogy a formátum véleményünk szerint elfáradt, és elég, jól felépíthető és tehetséges előadót is nehéz összeszedni viszonylag jó számokat hozott az évad. Hozzá kell tenni, hogy ebben a műsorkészítők tehetsége mellett az RTL Klub mértékletessége is szerepet játszott, hiszen az élő műsorokból jóval kevesebb volt idén, így kicsit feszesebb tudott maradni az X-Faktor. Az Opitz Barbi győzelmével végződő adás a kereskedelmi célcsoportban 28,1 százalékos közönségarányt ért el. Ráadásul a tehetségkutató showműsor folyamatosan csatornaátlag feletti teljesítményt nyújtott. Vélhetőleg a jól menedzselt évad miatt kapott vérszemet a csatorna, hiszen bejelentették, hogy jövőre újabb évad érkezik az X-Faktorból.

Az RTL kábelcsatornája, a F+ remekelt a múlt héten, hiszen heti átlagban 6,3 százalékos közönségarányt ért el főműsoridőben a kereskedelmi célcsoportban. Igaz, a legnézettebb kábeltévés program ismét a Sztárban sztár +1 kicsi volt, amely a Super TV2-n fut. Ráadásul a TV2 főműsoridőben a vasárnapot is elvitte a 18-49 éves korcsoportban, köszönhetően a Holnapután című sci-finek, amely a célcsoportban a legnézettebb műsor volt.

A szebbik nem rajongói számára szomorú volt a múlt hét, hiszen a TV2 két elragadó munkatársától is elköszönt. Sem fagyról, sem a mínuszokról nem fogják elvonni senkinek a figyelmét, hiszen a csatorna egyik emblematikus figurája, Gaál Noémi nem fog többet meteorológiai híreket mondani. A képernyős a csatorna indulásakor, 1997-ben csatlakozott a TV2 csapatához és a kezdetek óta időjárásjelentőként dolgozott. Egy frissebb arc, a néhány éve szépségkirálynői címet szerző Kulcsár Edina sem fog műsort vezetni a csatornán. A Nagy duettben tűnt fel, az Édes életben is szerepelt, majd az Aktív című magazinműsorban volt műsorvezető. Az ő távozásának háttere egy picit szövevényesebb, ugyanis az Aktívot Hajdú Péter Frizbi Entertainment Kft.nevű cége gyártotta a TV2-nek. A műsorra kötött szerződése viszont december 31-én lejár, és nem hosszabbítja meg a TV2, illetve a műsor sem lesz látható a csatornán jövőre.

Az 50. héten főműsoridőben (19-23 óra között) a 18-49-es korcsoportban az RTL Klub átlagos közönségaránya némileg javult és már csak 18,3 százalék lett. A TV2 (8,3% SHR) ugyan messze van az RTL Klubtól, de legalább a vasárnap meg tudta verni a vetélytársát. Ráadásul a hét utolsó napján volt a Sztárban sztár meg egy kicsit, így ezen a napon csoportszinten a TV2 sokat erősödött. Jól teljesített egész héten a F+ (6,3% SHR), míg visszacsúszott a Cool (4,9% SHR) és a Viasat3 (2,8% SHR) is. A Duna TV (2,1% SHR) minimálisan erősödött, de nem tudott elmozdulni a középmezőny végéről.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.