TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

20 milliárdból alig több mint 9 lett, és osztalékból is csak 1,6 milliárdot bírt kiizzadni magából a Mészáros és Mészáros Kft.

Meglepő számokat mutat a felcsúti atyaúristen Mészáros Lőrinc fő cége, a Mészáros és Mészáros Kft. éves beszámolója. A szerda este közzétett dokumentum szerint az ésszel fel nem érhető tempóban vagyonosodó ex-gázszerelő bevétele ezzel a céggel kevesebb mint a felére esett vissza 2016-ban.

Míg az egy évvel korábbi nettó árbevétel zsíros 20,7 milliárd forint volt, addig tavaly meg kellett elégednie 9,2 milliárddal - persze csak ennek a cégnek, nem Mészáros Lőrincnek, akinek mára annyi érdekeltsége lett, hogy azt már észben sem lehet tartani.

A Mészáros és Mészáros Kft.-ben mindenesetre a korábbiakhoz képest az anyagjellegű ráfordítások is visszaestek 5 milliárddal, így ez az érték most 7,3 milliárdban állapodott meg. A személyi jellegű ráfordítások viszont 186 millióval nőttek 723 millióra, miközben elbocsátottak a cégtől 38 embert. Így a havi átlagos bruttó bér 333 ezer forint lett.

Hiába kellett a visszaeső eredmények miatt kevesebbet adózni, az elmúlt két év közti különbség akkora volt, hogy a levonások után a megelőző év 3,7 milliárdjával szemben 1,7 milliárdos eredményt tud csak felmutatni a cég. Osztalékként ennek aztán majdnem az egészét ki is vették belőle, 1,6 milliárd forintot.

Elég gyenge teljesítmény ez Mészáros Lőrinc egyetlen olyan cégétől, ami már a kormányváltás előtt is létezett, főleg, ha figyelembe vesszük az Index becslését, mely szerint a Mészáros és Mészáros Kft. 2006 és '16 között ezerszeresére növelte a bevételeit. Persze, aggódni nem kell, a többi érdekeltség ezt a gyenge évet bőven kompenzálja, és biztosan csak arról van szó, hogy a közbeszerzéses munkák pénzei nem mind folytak be tavaly. 

Update:
Időközben Mészáros másik jelentősebb cégének, az R-Kord Kft.-nek a beszámolója is nyilvánosságra került, mely szerint az árbevétel 6,6 milliárdról 17 milliárdra ugrott tavaly, amiből a legvégén 3,6 milliárdos osztalékot tudott kivenni a felcsúti polgármester. 2015-ben innen még csak félmilliárd esett le.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.