TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. január 12. 09:39

Az év közepére készül el a Technonet autóipari technológia kompetencia központ a Győri Ipari Parkban, az uniós támogatással épülő létesítmény az autóiparhoz kapcsolódó innovatív kisvállalkozások letelepedését segíti - mondta a beruházó Innonet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Budavári László közölte, a projektre 400 millió forintot, a fejlesztés első ütemének 80 százalékát nyerték el a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében. A fennmaradó 20 százalék önrész.

Az első ütemben 1.600 négyzetméteren irodákat, tárgyalókat, raktárakat, kiszolgáló helyiségeket építettek, s elkészültek a létesítményhez kapcsolódó utak, parkolók is. Az épületet geotermikus energiával fűtik, ezzel csökkentik a környezetterhelést.

A következő hónapokban kerül sor a fejlesztés második ütemére, amelynek során a műhelyszárnyat hozzák tető alá. A műhelyek iránt máris nagy az érdeklődés, a vállalkozások a terület több mint felét előszerződéssel már lekötötték. A mostanáig jelentkező vállalkozások magyar tulajdonban vannak, a fenntartó Innonet azonban olyan külföldi vállalkozásokra is számít, amelyek igénybe veszik majd a Technonet szolgáltatásait.

Az Innonet két meghatározó tulajdonosa, a győri önkormányzat és a Győr- Moson- Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara törzstőke emeléssel támogatta a Technonet projekt megvalósulásához szükséges területvásárlást. A két kisebbségi tulajdonos, az Universitas-Győr Alapítvány és a Magyar Innovációs Szövetség a szakmai hátteret és a széles körű innovációs kapcsolatrendszert biztosította a projekt számára - mondta Budavári László.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.