<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A magyar Music Television és a Műcsarnok az idén tavasszal indított útjára egy közös akciót, melynek célja, hogy fiatal képzőművészeket mutasson be a nagyközönségnek.

A művészek az MTV Pixel Portréra keresztelt műsorában, és honlapján mutatkozhatnak be. Utóbbi fórumon szavazni is lehet munkáikra. A nézők szavazatai és a szakmai kurátorok döntése alapján legjobbnak talált alkotók munkáit 2009 elején az Ernst Múzeumban mutatják be egy három hetes kiállítás keretén belül.

Málnay B. Levente, az MTV Networks Magyarország vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, az MTV zenecsatorna a vizuális kultúrát közvetíti és képviseli. Pályázataival folyamatosan lehetőséget nyújt a fiatal tehetségeknek a világ különböző pontjain. A magyar MTV a hagyományokhoz hűen nem csak támogatja és bemutatja, hanem együtt is dolgozik a fiatal művészekkel; így képernyőre kerülnek a legaktuálisabb gondolatok és kifejezésformák.

A Műcsarnok igazgatója, Dr. Petrányi Zsolt szerint a művészet lényege, hogy közönsége legyen. Az alkotás megismerésének kulcsa, hogy minél több helyen látható legyen. Ehhez azonban a múzeumok és kiállítótermek falai szűkösnek bizonyulnak, amikor fiatal művészeink olyan kérdésekről beszélnek, amelyek mindennapjainkban gyökereznek. Az MTV és a Műcsarnok együttműködése épp ezt a szakadékot kívánja áthidalni. A folyamatosan bemutatott művészportrék és a projekt végén megrendezett kiállítás célja az, hogy új, nyitott közönsége legyen napjaink kultúrájának.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.