<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az Európai Bizottság megkülönböztetett figyelemmel kíséri az állami emelt szavazati korlátok kompatibilitását az EU-joggal - áll a Bizottság válaszában, melyet Piia-Noora Kauppi kérdésére adott. Az Európai Parlament képviselője a Mol Alapszabályában foglalt tíz százalékos szavazati korláttal kapcsolatban kérte ki a Bizottság véleményét.

Az Európai Bizottság válaszában a Lex VW-ügyre hivatkozik, melynek vége az lett, hogy az Európai Bíróság törölte el a jogszabályi úton létrehozott szavazati korlátot. A Mol tíz százalékos szavazati korlátját is állami intézkedésnek tekinti a Bizottság, a további kérdés már csak az, hogy a testület bizonyítottnak látja-e, hogy Magyarország megszegte az Európai Szerződésben foglalt kötelezettségeit.

A Mol korábban azzal védekezett, hogy a tíz százalékos szavazati korlátot a részvényesek határozták meg a privatizáció után. Mindez most azért érdekes, mert a magyar olajcég tavaly nyár óta próbálja elhárítani az osztrák OMV ellenségesnek minősített felvásárlási ajánlatát. Leginkább az OMV kritizálja a 10 százalékos korlátozást, szerintük a Mol érvelése azért nem valós, mert a szabályozás bevezetésekor még a magyar állam volt a cég többségi tulajdonosa.

Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.