2017. október 4. 13:04

Az amerikai óriáscég új vezérigazgatója meglehetősen nagyvonalú tervekkel állt elő: a vállalat óriási költségcsökkentésbe fog kezdeni, de ezzel egyidőben megtesznek mindent, hogy ne csússzon ki a kontroll a kezükből, és ne vegyék át az autóipar irányítását más szektorokból érkező szereplők.

Jim Hackett a Ford közelmúltban kinevezett vezérigazgatója a részvényesek számára oly kedves témák mindegyikét érintette a jövőbeni tervek ismertetésekor, hiszen ígérete szerint olcsóbb lesz a működés, jóval magasabb az árrés, miközben olyan autókat fognak gyártani, amely visszaveri az olyan "betolakodók térhódítását", mint a Tesla vagy az Alphabet (ez a Google feletti holding neve). A technológiai vállalatok, amelyek az autógyártásban kívánnak komoly pozíciókat szerezni jó adottságokkal szállnak versenybe, hiszen óriási informatikai tudással bírnak és tele vannak tehetséges mérnökkel. Egy olyan nagymúltú gyártó, mint a Ford azonban felveszi a kesztyű, és versenybe fog ezekkel a cégekkel szállni, mert nekik is megvan az az előnyük, hogy tudják miként lehet olyan járműveket gyártani, amit a vásárlók szeretnek.

Elképesztően jól néznek ki ezek a Fordok


Az autógyár nem csak a befektetőknél, de Donald Trump elnöknél is bejelentkezett egy piros pontra, hiszen a vezérigazgató szerint a hazai piacra szánt járműveket az USA-ban gyártják majd. A gyártást és a modelleket azonban átalakítják, aminek az eredményeképpen 10 milliárd dollárt szeretnének megtakarítani. Szintén komoly költségtényező a mérnöki kiadások, amelyet 4 milliárddal szeretnének lefaragni.

A radikális költségcsökkentések ellenére a Ford vezérigazgatója szerint a termékpalettájuk kiváló lesz továbbra is. Ennek fókuszában a SUV-ok (városi terepjárók) lesznek. Ezek fejlesztésére és gyártására 7 milliárd dollárt csoportosítanak át a személyautó részlegtől. Természetesen az elektromos autókról sem feledkezett meg Jim Hackett, aki elmondta, hogy a gyár 13 típusból fog ilyen változatot kínálni 5 éven belül. Egyebek mellett az F-150-es pick-up, a Mustang, és a Transit kisteherautóba is kerül majd elektromos meghajtású motor. Az átalakítások folytán a tervek szerint a mostani 6,7 százalékos margin 8 százalékra növekedhet már rövid távon is.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.