2010. július 15. 10:25

Mintegy harmincezer új személygépkocsi lelt idén gazdára Romániában a roncsautó program révén – írja az Új Magyar Szó című bukaresti napilap internetes oldalán.

A romániai Környezetvédelmi Alap (AFM) igazgatóságának tájékoztatás szerint 2010-ben a roncsautó-programban résztvevők az autómárkák közül a Daciát keresték a legtöbben. A hazai gyártású márkából 13 923 darab fogyott el roncsautós értékjegyek révén. Ez az összesen 30 ezer új autó mintegy 46 százaléka.

Az Autógyártók és Importőrök Szövetsége (APIA) adataira hivatkozva Borbély László környezetvédelmi miniszter szerint Európa második legsikeresebb roncsautó programját bonyolította le Románia az idei év első felében. Bár az európai országok közül az új autók eladásának tekintetében csupán a tizenkilencedik helyen szerepel Románia, a kormányzati intézkedés segítségével lebonyolított vásárlások számát csak a britek tudták "lekörözni".

A Dacia 2010-re összesen 25 ezer gépkocsi eladását reméli a roncsautó-programtól – ez majdnem fele annak az 50 ezres számnak, ahány új autó Borbély számításai szerint várhatóan elkel majd az intézkedés teljes futamideje alatt.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.