2011. július 6. 06:04

Egyszerre három értékesítési rekordot is megdöntött a német Daimler a Mercedes Benz márkával, a luxusautókból még soha nem adtak el olyan sokat első félévben, második negyedévben és júniusban, mint az idén.

A gyártó kedden közölt adatai szerint júniusban 120510 Mercedest adtak el, ami 6,4 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az erős júniusi üzletmenet hatására a második negyedév is rekordot hozott, három hónap alatt 329979 Mercedes kelt el világszerte, ami 7,2 százalékos növekedés tavalyhoz képest.

Az első félév egészében 610531 darab új gyártású Mercedest vásároltak a fogyasztók, ami ugyancsak új rekord, 2010 első félévéhez képest pedig 9,7 százalékos bővülés - közölte a Kecskeméten Mercedes-gyárat építő cég.

A márka népszerűsége elsősorban a nagy feltörekvő országok BRIC-nek nevezett csoportjában - Brazíliában, Oroszországban, Indiában és Kínában - nőtt. A legnagyobb növekedést Kínában mérték, ott 52,3 százalékkal 92.174-re emelkedett az eladott Mercedesek száma az első félévben.

A Daimler az első német autógyártó, amely közölte első félévi értékesítési adatait. A céghez tartozó valamennyi márkát - a Mercedes mellett az AMG és a Maybach luxuskocsikat és a Smart kisautókat - együttvéve 655332 gépkocsit adtak el. A társaság szerint így minden esély megvan arra, hogy 2011-ben 1,3 milliónál is több eladott kocsival új értékesítési rekordot állítsanak fel. Tavaly a cég 1,28 millió autót adott el.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.