2012. október 26. 12:49

Egy félmilliárd dolláros költségcsökkentési program keretén belül három Európában működő gyárát zárja be a Ford.

A bezárások a nagy-britanniai Soputhamptonban és Dagenhamben, illetve a belgiumi Genkben működő egységet érinti. Utóbbiban tavaly 178 ezer járművet állítottak elő, és csak itt 5700 ember veszíti el a munkáját majd.

Az európai veszteségek eltüntetése érdekében kénytelen egy 500 millió dolláros költségcsökkentési programot indítani a Ford - írja a Wall Street Journal. A lépésre 2013 nyaráig sor kerül, a bezárások egyben a dolgozók 13 százalékának elküldésével is járnak.

A lap írása szerint minderre azért van szükség, mert az autóeladások olyan drasztikus visszaesést szenvedtek el, hogy a gyártók kapacitásainak jelentős része már felesleges lett. A Ford számításai szerint a cég idén 1,5 milliárd dolláros veszteséget lesz kénytelen elkönyvelni.

A lépés azért is tekinthető szomorúnak, mert a Ford pont Nagy-Britanniában gyártotta el az első autót 1911-ben.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.