2012. október 26. 12:49

Egy félmilliárd dolláros költségcsökkentési program keretén belül három Európában működő gyárát zárja be a Ford.

A bezárások a nagy-britanniai Soputhamptonban és Dagenhamben, illetve a belgiumi Genkben működő egységet érinti. Utóbbiban tavaly 178 ezer járművet állítottak elő, és csak itt 5700 ember veszíti el a munkáját majd.

Az európai veszteségek eltüntetése érdekében kénytelen egy 500 millió dolláros költségcsökkentési programot indítani a Ford - írja a Wall Street Journal. A lépésre 2013 nyaráig sor kerül, a bezárások egyben a dolgozók 13 százalékának elküldésével is járnak.

A lap írása szerint minderre azért van szükség, mert az autóeladások olyan drasztikus visszaesést szenvedtek el, hogy a gyártók kapacitásainak jelentős része már felesleges lett. A Ford számításai szerint a cég idén 1,5 milliárd dolláros veszteséget lesz kénytelen elkönyvelni.

A lépés azért is tekinthető szomorúnak, mert a Ford pont Nagy-Britanniában gyártotta el az első autót 1911-ben.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.