2p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Travis Kalanick vezérigazgató ma jelentette be Ubernél, hogy határozatlan időre visszavonul a cégtől.

A sharing economy egyik zászlóshajójának a vezetőjét egy bizottság fogja helyettesíteni, ami nem lesz könnyű, hiszen az elmúlt hónapokban számos botrány tépázta meg az Uber hírnevét.

A Bloomberg tudósítása szerint a cég Kalanick visszatérésekor számos feladatától meg fogja fosztani a vezérigazgatót és egy független elnököt nevez majd ki, hogy korlátozzák Kalanick befolyását.

Travis Kalanick 

Az Uber mai értekezletén elkezdték gyakorlatba ültetni a korábbi ügyész, Eric Holder által lefolytatott vizsgálat javaslatait, amit cégben uralkodó zaklatás, diszkrimináció és aggresszív vállalati kultúra gyanúja miatt végeztek el.

A Holder által megfogalmazott 47 ajánlás között olyan javaslatok szerepelnek, mint egy felügyeleti bizottság létrehozása, az Uber vállalati értékeinek újraírása, a munkahelyi eseményeken történő alkoholfogyasztás csökkentése, valamint a főnökök és az alkalmazottak közti intim kapcsolatok megtiltása.

A 47 pontos javaslatcsomagot már vasárnap egyhangúan elfogadta az Uber igazgatósága, majd kirúgták Emil Michaelt, a cég üzletvezetőjét is. 

Kalanick a cég dolgozóihoz írt levelében vállalta a felelőséget, hogy az Uber 2.0-t sikerre vezesse, ám ahhoz neki magának kell dolgoznia a Travis 2.0 verzión. 

Bár az elmúlt hónapkban az Uber lecserélte a vezetőségét (márcusban távozott a cég a telekocsi szolgáltatásokért felelős elnöke, Jeff Jones), és nincs egyértelmű második számú vezető Kalanick mögött, a cég úgy látszik, mindezt nem érezte meg, hiszen a bevételei 3,4 milliárd dollárra emelkedtek az első negyedévben, míg a veszteségek csökkentek, igaz még mindig 708 millió dollárt tettek ki. 

mfor.hu 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!