TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az mfor.hu a hazai vállalatok vezető menedzsereit megszólaltató sorozatában ezúttal Hónig Péter, Lepsényi István és dr. Poór József mondta el véleményét három témában: a magyar döntéshozók imázsáról, az ázsiai cégek terjeszkedéséről, illetve a gazdasági bűncselekményekről.

Gazdasági bűnözők: luxuskörülmények közül üzennek

Hazánkban rendkívül súlyos, felderített gazdasági bűncselekmények gyanúsítottjai szabad lábon szaladgálnak. Házi őrizetből, luxuskörülmények közül üzengetnek, nyilatkoznak. Az a kép alakult ki a közvéleményben, hogy bizonyos összeghatár fölött eltussolják az ügyeket. Véleménye szerint mit kellene tenni annak érdekében, hogy visszakapjuk a jogbiztonságba vetett hitünket?

Hónig Péter:

- A becsületesség és a tisztesség ma nem számít erénynek Magyarországon. Ameddig ezen nem tudunk változtatni, nem várhatunk számottevő javulást a közéletben. A legmagasabb szintű vezetői példamutatás lenne az egyetlen eredményes módszer.

Lepsényi István:

- Fő problémának a különböző bírósági szinteken meghozott döntések gyakori eltérését, ugyanannak a cselekménynek esetenként homlokegyenest eltérő megítélését tartom. Egy egységesebb jogalkalmazásnál elkerülhető lenne a "bűnöző - ártatlan áldozat" közötti átjárás.

Dr. Poór József:

- Általánosan elismert tény, hogy Magyarországon emelkedik a fehérgalléros bűnözés aránya. Lehetetlen rálátást nyerni a szövevényes, például akár pályázatokkal kapcsolatos visszaélésekre.

Ez sajnos egy ördögi kör. Az a menedzser, aki tisztességes marad, úgy érezheti: "Ha nem fogadom el az ajánlatot, más megteszi, és én tönkremegyek". Minden ágazatban vannak szakmai szövetségek: ezek feladata lenne fokozott figyelmet fordítani az etikus üzleti magatartásra. A példamutatás a legtöbb, ami megtehető.

Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.