3p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Magyarországon immár ötödik alkalommal, ünnepélyes gálaesten adták át az Ernst & Young „Entrepreneur Of The Year” („Az év üzletembere”) üzleti díjakat. A Független Bíráló Bizottság döntése értelmében 2007-ben „Az év üzletembere” Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. ügyvezető igazgatója lett.

„Az év üzletembere” fődíjat idén Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. ügyvezető igazgatója vehette át. A Jaksity által vezetett vállalat a nemzetközi óriásbefektetők egyre erősebb jelenléte ellenére is évek óta a hazai piacvezetők egyike. Ez különösen annak tükrében figyelemreméltó eredmény, hogy a tőzsdei befektetési tevékenységnek Magyarországon sem különösebb hagyománya, sem kialakult kultúrája nincs. Jaksity személyes kvalitásainak meghatározó szerepe van a Concorde sikerében, közvetetten pedig a hazai tőzsdei, befektetői műveltség kialakításában.

A díjat – melynek fővédnöke Czakó Borbála, a Magyar Köztársaság londoni nagykövete, az Ernst & Young korábbi vezérigazgatója – Jaksity György előtt eddig Bojár Gábor (2006), Demján Sándor (2005), Dr. Kürti Sándor (2004) és Dr. Csányi Sándor (2003) vehette át, áll a társaság közleményében.

A Jövő ígérete, a Merész újító és a Példakép 

A „Jövő ígérete”, Tibor Dávid 1997-ben, mindössze 22 évesen alapította a Masterplast Group Zrt.-t, mely irányítása alatt mára nemzetközi, évi 100 millió euró forgalmat bonyolító építőanyag-gyártó vállalattá fejlődött. Tibor Dávid az imponáló üzleti eredmények mellett rendkívül kiterjedt társadalmi felelősségvállalási tevékenységével nyerte el a Független Bíráló Bizottság bizalmát.

Várkonyi Balázs, a „Merész újító” díj kitüntetettje, az Extreme Digital fiatal ügyvezetője az elismerést elsősorban innovatív, bátor üzleti stratégiájával érdemelte ki. Várkonyi külső tőke nélkül, az internetes kereskedelemben rejlő lehetőségeket az elsők között felismerve, kiváló érzékkel hozta létre gyorsan növekvő vállalkozását.

A „Példakép” különdíjat az idén Magyar Józsefnek, a Hungerit Zrt. vezérigazgatójának ítélte oda a Független Bíráló Bizottság. Magyar József 37 év munkájával, társadalmi és gazdasági rendszereken átnyúlva építette fel Magyarország egyik legsikeresebb élelmiszeripari vállalkozását anélkül, hogy a szektor sajátosságaival ellentétben valaha is állami mentőövért folyamodott volna.

„Az év üzletembere” díj kiírásának megfelelően Jaksity György képviselheti Magyarországot az Ernst & Young „World Entrepreneur Of The Year” gáláján, Monte Carlóban, ahol az egyes országok fődíjának nyertesei vesznek részt. Hasonlóan a nemzeti versenyekhez, itt is kiemelkedő üzletemberekből és világszerte elismert szakemberekből álló Bizottság hoz majd döntést a legkiválóbb nemzetközi vállalkozó személyéről.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!