1p

58 év után Japán felhagyott az analóg televíziós műsorszórással, ezzel Ázsiában elsőként váltott a digitális "világra".

A katódsugárcsővel domború képernyős tévék többet nem használhatóak speciális vevőkészülék nélkül Japánban, mivel az összes televíziós műsorszolgáltató, a közmédiáktól a magáncsatornákig átváltott a digitális szórásra. Az átállás az USA és Németország után Ázsiában a legelső, felszabadítja a rádióhullámhosszokat, amiket később a telekommunikációban értékesíthet a japán kormány.

A japánokat nem érte felkészületlenül a váltás, ugyanis a háztartások 90 százaléka digitális vételre alkalmas lapos tévével rendelkezik, mivel az elmúlt négy évben lecserélték azok is a készüléküket akiknek még csak az analógvételre alkalmas darabjuk volt.

A közeljövőben Nagy-Britannia, Franciaország és Dél-Korea is követheti Japán példáját.

Magyarországon a digitális átállás eredeti határidejét még tavaly változtatták meg 2012-re, az eredeti céldátum ugyanis 2011 vége lett volna, akárcsak Szlovákiában. Hazánk így a környező országok közül az egyik legkésőbb váltó országgá válik, hiszen Szlovénia és Horvátország már befejezte a folyamatot, és Ausztria és Szlovákia is előttünk jár.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!