2012. május 25. 13:13

Az elmúlt évhez hasonlóan az idén is 45-46 ezer új autó értékesítésével számol a Gépjármű Márkakereskedők Országos Szövetsége (GÉMOSZ), vagyis 2012-ben sem dinamizálódnak az eladások - jelentette ki a GÉMOSZ elnöke pénteken Galyatetőn.

Ez azt jelenti, hogy Magyarországot még a 2 milliós Szlovénia is megelőzi, a forgalom nagy része pedig a vállalkozásoknak köszönhető, vagyis a magánszemélyek alig vesznek autót - közölte a szervezet ülését követő sajtótájékoztatón Gablini Gábor.

Mint mondta, mindennek nyomán az elmúlt években 60 százalékkal csökkent az új gépjármű értékesítéssel foglalkozó cégek és a szalonok száma, csak azok maradtak, akik hosszú távon elkötelezettek a szakma iránt.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.