<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A közelmúltban gazdát cserélt Interfruct Kft. komoly karcsúsításra készül. A társaság 700 fős leépítést hajt végre a közeljövőben. A létszámcsökkentést a kedvezőtlen piaci körülmények indokolják.

Az Interfruct Kft. tulajdonosa, a Calslane Holdings Limited utasítása alapján bejelentette, hogy 700 munkavállalót érintő létszámleépítést hajt végre. A döntés annak tükrében nem nagy meglepetés, hogy a kereskedelmi vállalat korábbi tulajdonosa, az SCD Hoolding a közelmúltban a kedvezőtlen gazdasági körülményekkel indokolta a társaság értékesítését.

A 23 áruházat működtető cash&carry hálózat a vállalat reorganizációjának keretében hozta meg a leépítésre vonatkozó döntést. A társaság ígérete szerint az eljárás során minden, a munka törvénykönyve által meghatározott kötelességének eleget tesz.  Amennyiben 2008 szeptember 30-ig sikerül új partnert bevonnia az újjászervezésbe, úgy továbbra is számít alkalmazottai munkájára.

Nem az Interfruct az egyetlen, mely létszámcsökkentésről határozott, az elmúlt napokban több jelentős hazai munkaadó adott számot hasonló szándékról. Az egyik legnagyobb hazai baromfifeldolgozó a Hungerit 200 főtől válik meg, míg a héten a Richter Gedeon és a Malév jelentett be 200, illetve 400 fős elbocsátást.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.