2015. augusztus 5. 10:31

13 százalékkal nőtt a Mol Románia kiskereskedelmi üzemanyag és kenőanyag-eladása az első fél évben a tavalyi hasonló időszakhoz képest - közölte szerdán a Mol romániai leányvállalata.

Az MTI bukaresti irodájához eljuttatott közlemény szerint az első hat hónapban 267 ezer tonna üzem- és kenőanyagot értékesítettek a tavalyi hasonló időszakban jegyzett 236 ezer tonnához képest. A növekedés a benzinkút-hálózat bővítésének köszönhető. Az idén a Mol Románia töltőállomásainak száma meghaladta a kétszázat.

A gázolaj értékesítése képezi az eladások legnagyobb részét. Ebből az üzemanyagból 192 ezer tonnát adtak el, ami 12 százalékkal több a tavalyi első fél évhez képest. A benzineladás is 13 százalékkal, 69 ezer tonnára emelkedett a vizsgált időszakban. A második negyedévben a teljes üzemanyag és kenőanyagskála eladása 11 százalékkal, 146 ezer tonnára nőtt a tavalyi hasonló időszakban jegyzett 123 ezer tonnához képest.

Kapcsolódó:
Történelmi rekordot ért el a Mol eredménye

A Mol Románia az első negyedévben 7 százalékkal növelte eladásait. A vállalat vezetői július elején jelentették be, hogy a Mol Románia elérte a kitűzött 15 százalékos piaci részesedést a romániai üzemanyagpiacon. A Mol tavaly egész évben mintegy 500 ezer tonna üzemanyagot, kenőanyagot és folyékony gázt értékesített Romániában.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.