Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Vegyesvállalatot alapít Kína Quingdao városában az ottani Datong Hongye Befektetési Holding és az IkarusBus International, az Ikarus csoport tagja - közölte Széles Gábor, az Ikarus Holding elnöke.

A 30 millió amerikai dollár alaptőkével megalakuló vállalkozásban 51 százalékos tulajdonrésze lesz a kínai és 49 százalékos a magyar félnek - jelentette be az elnök Shandong tartomány delegációjának jelenlétében. A Kínában bejegyezésre kerülő vegyesvállalat létrehozásával kapcsolatos előszerződés már kész, a végleges megállapodást júniusban Pekingben, a Népek Palotájában írják alá - mondta Széles Gábor.

Az IkarusBus a technológiai transzfert, három autóbusztípus gyártás- és gyártmány-dokumentációját, valamint a szériagyártásuk beindításához szükséges gyártó készülékeket és szerszámokat biztosítja, betanítja a dolgozókat. A kínai üzleti partner részéről a tőkehozzájárulás a gyártási infrastruktúra, terület és ingatlan, valamint készpénz rendelkezésre bocsátásával valósul meg. A 20 ezer négyzetméteres buszgyártó csarnok zöldmezős beruházással épül fel.

Az évi 10 ezres darabszám a cél

A tervek szerint az üzemben 2007 januárjában kezdődik meg a termelés. Az első 200 busz legyártásához az IkarusBus készíti el és szállítja Kínába a járóképes alvázakat. A kínai-magyar vegyesvállalat az első lépcsőben 1000-2000 autóbuszt gyárt majd, de a cél az, hogy termelése néhány éven belül elérje az évi tízezer darabot - mondta Széles Gábor.

Egy klasszikus csuklós

Az Ikarus keményen dolgozik a többi tradicionális autóbuszpiacon is, az elképzelések alapján például a kínai gyártásra alapozva indítanák újra a kubai gyártást. Mint Széles elmondta, az Ikarus buszcsalád új tagjai iránt a Volán vállalatok is érdeklődnek. A magyarországi autóbuszgyártásában a székesfehérvári gyár fejlesztés-technológiai transzfer központ lesz. A gyárban jelenleg is folyik munka: a BKV-buszok felújítását végzik.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.