3p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Múlt pénteken a hivatalos megnyitóval elrajtolt a 2016-os olimpia, ám a foci-EB számaival összevetve érdektelenségről beszélhetünk.

Az idei olimpiai játékok első két napja nem hozott átütő nézői érdeklődést, pedig soha nem kezdtek még ilyen jól a magyar sportolók, hiszen már az első nap után két aranyéremmel büszkélkedhetett a magyar küldöttség, amire korábban még nem volt példa. Igaz, Hosszú Katinka úszása szerencsétlenebb időpontban nem igazán kerülhetett volna képernyőre, hiszen hajnali 4 órakor vagy már, vagy még alszanak az emberek. Így a világrekorddal megédesített bajnoki címről a többség csak a reggeli órákban értesült.

Az első magyar aranyérem azonban a nézők szempontjából optimális időpontban volt, hiszen Szász Emese elődöntője és a döntője is az úgynevezett főműsoridőben (19 és 23 óra között) zajlott. Ennek ellenére meredek állítás lenne azt kijelenteni, hogy fokozott érdeklődés kísérte volna a csörtéit. Az MTVA sajtóosztályának hétfői közleménye szerint a 33 éves vívót az elődöntőben 644 ezren, a fináléban pedig 540 ezren látták.

Ők a legjobban kereső sportolók

Érdemes megemlíteni, hogy az EB-n a magyar válogatott mérkőzéseit legkevesebb 1,5 millió néző követte a képernyők előtt. Ugyanakkor a végeredményben csúnya zakót hozó Belgium elleni mérkőzés elképesztő rekordot hozott, hiszen közel 2,4 millióan nézték. Ehhez képest a negyed annyi nézőt sem hozó első arany kínos érdektelenséget jelez. A magyar nézők mentalitását egy másik összehasonlítással is jellemezhetjük, hiszen a tavasz során a Barátok közt több olyan epizóddal is büszkélkedhetett, amely kétszer annyi nézőt ért el, mint Szász Emese győzelme.

Az olimpia első napján Gyurta Dániel 100 méteres mellúszását 633 ezren, a 400 vegyesen olimpiai bajnok Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna előfutamát 593 ezren, Csernoviczki Éva cselgáncsozó negyeddöntőjét pedig 563 ezren nézték - áll a közleményben.

A riói játékok második napján a férfi 4x100 méteres gyorsváltó előfutama volt a legnézettebb 684 ezer nézővel. Sztankovics Anna úszását a 100 méter mell előfutamában 602 ezren követték, míg Kapás Boglárka és Késely Ajna 400 méteres gyorsúszása 577 ezer érdeklődőt vonzott. A férfi úszók közül a 100 méter hát előfutamában érdekelt Balog Gábort 564, a 200 gyors előfutamában versenyző Bernek Pétert és Kozma Dominikot pedig 559 ezren figyelték.

Szombaton az M4 Sport átlagos nézettsége az olimpiai közvetítés alatt 382 ezer fő volt, ez a szám vasárnap 279 ezerre csökkent, de a csatorna így is a legnézettebb volt ezen a két napon a műsor adásideje alatt. A köztévé közleménye szerint az m4sport.hu-n sugárzott olimpiai közvetítéseket szombaton csaknem 100 ezer, vasárnap pedig 124 ezer néző követte.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!