2016. november 24. 14:52

A Mol Románia a tavalyi és az idei évhez hasonló, 10-15 millió eurós beruházási költségvetéssel számol 2017-re - közölte Camelia Ene, a cég ügyvezető igazgatója újságírókkal csütörtökön, Bukarestben egy beszélgetésen.

Elmondta: a Mol Románia 1995 óta 220 millió eurót fektetett be Romániában töltőállomás-hálózatának kialakítására, amely több mint 200 kutat foglal magába. Hangsúlyozta, ez az összeg nem tartalmazza a romániai cégakvizíciókat. A jövő évi beruházási költségvetést 10-15 millió euróra becsülte, miután tavaly 15 millió eurót, az idén 10 millió eurót terveztek fejlesztésre.

Camelia Ene szerint mintegy 37 olyan töltőállomás működik Romániában, amelyekben a friss ételeket, kávét és alapélelmiszereket tartalmazó Fresh Corner üzlet található, ezek számát 2017 végére több mint 100-ra akarják növelni. Az ügyvezető igazgató az MTI kérdésére elmondta: a vállalat piaci részesedése Romániában a kiskereskedelemben eladott üzemanyag volumenét tekintve 18,9 százalék, és ezzel elérték célkitűzésüket, a 15 százalékos részesedés meghaladását. Úgy vélte, megvan minden előfeltétel a további növekedéshez.

Ezek a legviccesebb autódekorációk

Pethő Zsolt, a Mol-csoport ellátási, kereskedelmi és optimalizálási ügyvezető igazgatója kifejtette: a romániai leányvállalat bekerült az első három piaci szereplő közé, és a cél nem az, hogy csak a töltőállomások számát bővítsék, hanem inkább azok egyenkénti nyereségességét akarják javítani. Ugyanakkor a vállalat nem mond le a töltőállomás-hálózat bővítéséről sem.

Az idei első kilenc hónapban a Mol Románia gázolaj-értékesítése csaknem 15 százalékkal, 355 ezer tonnára nőtt az előző évi 310 ezer tonnához képest. A benzin eladása is mintegy 12 százalékkal, 125 ezer tonnára bővült az előző év első háromnegyedében jegyzett 112 ezer tonnához mérten.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.