TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2018. január 26. 13:16

Az Amazon folyamatosan új területekre lép be, és veszélyezteti más piaci szereplők helyzetét, most viszont hazai pályán támadják be a céget.

Két gigaszereplő szövetkezett az Amazon ellen, a világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca, a Wal-Mart és a távol-kelet egyik legnagyobb online kereskedője, a japán Rakuten. A tervek szerint a közös vállalkozás rövid időn belül megkezdi az élelmiszerek online fogalmazását Japánban, illetve e- és hangoskönyveket árusítását az USA-ban.

Az együttműködés azért érdekes, mert a világ legnagyobb online kiskereskedelmi vállalata a 90-es évek végén könyvárusításból nőtte ki magát. A töretlen fejlődésüket jelzi, hogy ma már szerteágazó területen működnek, tavaly nyáron például a fizikai üzletekkel rendelkező kiskereskedelem vállalatot, a Whole Foods Market-et kebelezték be, az akvizíció értéke 13,7 milliárd dollár volt. A lépéssel immár közvetlen fenyegetést jelen a Wal-Mart számára, így nem csoda, hogy a lánc megpróbál ellentámadásba lendülni.

A szakértők szerint Japánban jó eséllyel vehetik fel a versenyt az Amazonnal, és annak rovására szerezhetnek nagyobb piaci részesedést. Ebben a Rakuten online tapasztalata mellett szerepe lehet annak is, hogy a Wal-Mart is régebb óta jelen van az országban, és nem ismeretlen a vásárlók számára.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.