2018. január 26. 13:16

Az Amazon folyamatosan új területekre lép be, és veszélyezteti más piaci szereplők helyzetét, most viszont hazai pályán támadják be a céget.

Két gigaszereplő szövetkezett az Amazon ellen, a világ legnagyobb kiskereskedelmi lánca, a Wal-Mart és a távol-kelet egyik legnagyobb online kereskedője, a japán Rakuten. A tervek szerint a közös vállalkozás rövid időn belül megkezdi az élelmiszerek online fogalmazását Japánban, illetve e- és hangoskönyveket árusítását az USA-ban.

Az együttműködés azért érdekes, mert a világ legnagyobb online kiskereskedelmi vállalata a 90-es évek végén könyvárusításból nőtte ki magát. A töretlen fejlődésüket jelzi, hogy ma már szerteágazó területen működnek, tavaly nyáron például a fizikai üzletekkel rendelkező kiskereskedelem vállalatot, a Whole Foods Market-et kebelezték be, az akvizíció értéke 13,7 milliárd dollár volt. A lépéssel immár közvetlen fenyegetést jelen a Wal-Mart számára, így nem csoda, hogy a lánc megpróbál ellentámadásba lendülni.

A szakértők szerint Japánban jó eséllyel vehetik fel a versenyt az Amazonnal, és annak rovására szerezhetnek nagyobb piaci részesedést. Ebben a Rakuten online tapasztalata mellett szerepe lehet annak is, hogy a Wal-Mart is régebb óta jelen van az országban, és nem ismeretlen a vásárlók számára.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.