<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ által a Nemzeti Közlekedési Stratégia (NKS) elkészítésére kiírt nyílt közbeszerzést egyetlen ajánlattevőként, nettó 878,9 millió forinttal, a Stratégia Konzorcium nyerte - az eredmény a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Az ajánlatkérő már decemberben döntött a tender eredményéről, a szerződést január 7-én megkötötték a felek, de az eredményt csak most tette közzé a kiíró.

A feladat - egyebek mellett - a magyar összközlekedési rendszerbe integrált, nagy távlatú koncepcióváltozatok kidolgozása, a változatok elemzése, majd az optimális koncepcióváltozatra a stratégia elkészítése. A projekten belül önállóan dokumentálandó az Országos Vasútfejlesztési Koncepció.

A nyertes konzorcium vezetője a FŐMTERV Mérnöki Tervező Zrt., tagjai a Forrás Unió Kft., a Közlekedés Fővárosi Tervező Iroda Kft., a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft., a TRENECON COWI Tanácsadó és Tervező Kft., az UNITEF’83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt., az UTIBER Közúti Beruházó Kft. és az UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt.

MTI