TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A francia választások jó hangulatot teremtettek a piacokon, ami a forinterősödéshez is muníciót adott.

A franciaországi elnökválasztás végeredménye a tőke- és pénzpiacokra meglepően jó hatással volt. A négy esélyes jelölt - Emmanuel Macron, François Fillon, Marine Le Pen, Jean-Luc Mélenchon - között a vasárnapi választásokig nyílt volt a verseny. A piacok ezért attól tartottak, hogy az euró- és unióellenes radikális jelöltek, Marine Le Pen és Jean-Luc Mélenchon jut be a második fordulóba, végül azonban a franciáknak Emmanuel Macron és Marine Le Pen közül kell majd választaniuk. 

"Így várhatóan Macron lesz végül az elnök, ezért nem kell tartani számottevő változásoktól a francia gazdaságpolitikában" - mondta Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője. Hozzátette: "A várakozásainknál is nagyobb optimizmus alakult ki a piacokon. Arra számítottunk ugyan, hogy emelkedés lesz, amennyiben nem a két radikális jelölt jut be a második fordulóba, de a hétfői piaci hangulat meglepően pozitív." Az euró dollárhoz mért árfolyama már az exit poll eredményekre erősödött, majd a nyugat-európai tőzsdék jelentős növekedéssel nyitották a hétfői kereskedést. A párizsi tőzsdeindexek például 4 százalékos pluszban kezdett. 
 
 

A francia elnökválasztás miatti optimizmus a fejlődő piacokon, például a forint árfolyamán is látható. Hétfőn kora délelőtt az euró árfolyama valamivel 312 forint felett volt, ami erősödést jelent a múlt héthez képest, amikor 314 forint közelében is megfordult az árfolyam. A nemzetközi hangulat egyelőre pozitív maradhat a szakember szerint, a jelenlegi kilátások alapján a forint tovább erősödhet a következő napokban, így az euró jegyzése akár a fontos szintnek számító 310 forintig süllyedhet.
 
mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.