TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Az atomerőmű képes az energiatermeléshez szükséges üzemanyag biztosítását alternatív szállítási útvonalon megoldani - közölte az Magyar Villamos Művek (MVM) a Magyar Nemzettel.

A lap pénteki számában az MVM-re hivatkozva azt írta: a kiégett fűtőanyagok, tokozott kazetták tárolása biztonságosan és teljes mértékben megoldott, nem befolyásolja az atomerőmű normál üzemi működését.

A Magyar Nemzet annak kapcsán kereste meg az MVM-et, hogy a Népszabadság csütörtökön arról írt: jelenleg nem jár az atomvonat az ukrán válság miatt, azaz nem érkeznek vasúti szállítmányok az atomerőműveket működtető üzemanyaggal az országba.

A lap szerint jelentős információkat az ügyben nem kaptak az MVM-től, a társaság ezt azzal indokolta, hogy a nukleáris üzemanyag, illetve a kiégett kazetták szállításával kapcsolatos információk minősített adatok. Így nem kaptak választ arra sem, hogy az orosz-ukrán válság befolyásolhatja-e a szállításokat.

"Ha igazak is a sajtó értesülései, amelyeket nem kívánunk kommentálni, az atomerőmű képes a friss üzemanyag-beszerzést alternatív szállítási útvonalon vagy más szállítók bevonásával megoldani" - közölte a villamos művek, hangsúlyozva: az atomenergián alapuló villamosenergia-termelés erősíti az ország energiafüggetlenségét, és jelentős biztonságot nyújt, szemben például a földgázzal.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.