2014. június 20. 05:13

Az atomerőmű képes az energiatermeléshez szükséges üzemanyag biztosítását alternatív szállítási útvonalon megoldani - közölte az Magyar Villamos Művek (MVM) a Magyar Nemzettel.

A lap pénteki számában az MVM-re hivatkozva azt írta: a kiégett fűtőanyagok, tokozott kazetták tárolása biztonságosan és teljes mértékben megoldott, nem befolyásolja az atomerőmű normál üzemi működését.

A Magyar Nemzet annak kapcsán kereste meg az MVM-et, hogy a Népszabadság csütörtökön arról írt: jelenleg nem jár az atomvonat az ukrán válság miatt, azaz nem érkeznek vasúti szállítmányok az atomerőműveket működtető üzemanyaggal az országba.

A lap szerint jelentős információkat az ügyben nem kaptak az MVM-től, a társaság ezt azzal indokolta, hogy a nukleáris üzemanyag, illetve a kiégett kazetták szállításával kapcsolatos információk minősített adatok. Így nem kaptak választ arra sem, hogy az orosz-ukrán válság befolyásolhatja-e a szállításokat.

"Ha igazak is a sajtó értesülései, amelyeket nem kívánunk kommentálni, az atomerőmű képes a friss üzemanyag-beszerzést alternatív szállítási útvonalon vagy más szállítók bevonásával megoldani" - közölte a villamos művek, hangsúlyozva: az atomenergián alapuló villamosenergia-termelés erősíti az ország energiafüggetlenségét, és jelentős biztonságot nyújt, szemben például a földgázzal.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.