<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Oliver Blume termelési igazgató veszi át a Porsche AG vezérigazgatói posztját a Volkswagen élére átigazoló Matthias Müllertől - közölte a dpa német hírügynökség a vállalat belső köreiből származó értesülésekre hivatkozva.

A Porsche AG felügyelőbizottsága még a héten összeül a vezetői kinevezés megvitatására. A dpa értesülése szerint Oliver Blume az egyetlen jelölt a posztra és a felügyelőbizottság köreiben nem kell ellenvetésre számítani.

Minden a botrányról

A Porsche távozó vezérigazgatója, Matthias Müller a Volkswagen konszern vezetését vette át a dízelbotrány miatt posztjáról lemondott Martin Winterkorntól. A vezetői cserén kívül a Porsche semmilyen más módon nem érintett a Volkswagen dízelbotrányában.

A 48 éves Oliver Blume két évtizede dolgozik a Volkswagen konszernnél és 2013 óta a Porsche autógyárnál.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.