TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Bár a Fed kamatemelésekre készült, a dollárra inkább gyengülés vár, és ez a forintra is hatással lehet. Előrejelzés a devizafrontra.

A dollár az euróval szemben a következő időszakban, nagyjából 6-12 hónapos időtávon - a jelenlegi kilátások szerint - inkább gyengülni fog, ebben pedig több tényező is szerepet kaphat - véli Németh Dávid, a K&H Bank vezető elemzője.
 
Egyrészt negatív irányba tereli a dollárt, hogy a jelentősebb nyersanyag-exportőr országok és például Kína a tartalékaikat élik fel, ennek keretében eladogatják a dollárkészletük egy részét. Kína már neki is látott ennek.
 
  Németh Dávid, a K&H vezető elemzője
 
Másrészt fontos, hogy bár az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kamatemeléseket helyezett kilátásba, amelyek alapesetben erősítenék a dollárt, az Európai Központi Banktól várható lépések inkább a dollárgyengülést eredményezhetnek. Az eurózóna jegybankja ugyanis rövid távon szigorúbbá válhat, a kamatfolyosó alját feljebb viszi, ezzel megszüntetve a negatív kamatot, emellett leállíthatja az eszközvásárlási programot. Mindezek az euró erősíthetik, a dollárt pedig gyengíthetik.
 
Németh Dávid szerint ugyanakkor az EKB-s kamatemelés még odébb van, a mostani kilátások alapján leginkább 2018 végén lehet ezzel számolni.
 
Szintén a dollárgyengülést valószínűsíti, hogy Donald Trump amerikai elnök a gyenge dollár híve. Összességében Németh Dávid szerint 0,5-1 éven belül az euró-dollár árfolyam 1,14-1,15-ös szintek közelébe kerülhet.
 
Közben a forint
Miközben a dollár a nemzetközi piacon várhatóan gyengülni fog az euróval szemben, a forint árfolyamában is változás jöhet.
 
Az euró jegyzése rövid távon 307 és 314 forint között maradhat, de a már említett 0,5-1 éves időtávon a mostaninál valamivel gyengébb, 314-320 forint közötti sávba kerülhet, a dollárral szemben pedig a 273-281 forintos szint valószínűsíthető.
 
mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.