TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Elkezdődött a kivitelezés a Főtáv Mintaépületek című pályázatának első lakóházában, emellett középtávon 15,6 milliárd forint értékű beruházást tervez a társaság - ismertette Fekete Csaba, a Főtáv Zrt. vezérigazgatója csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A társaság az idén tavasszal írt ki pályázatot 50 millió forint értékben épületek korszerűsítésére. A három úgynevezett mintaépület mindegyikében felújítják a melegvíz-rendszert, lakásonként mérhetővé, követhetővé teszik a fogyasztást, továbbá napelemeket szerelnek fel a lakóházak tetejére, amelyek villamos energiát termelnek.

A vezérigazgató alapvető fontosságúnak nevezte, hogy új fogyasztókat tudjanak bevonni a távfűtés rendszerébe. Szavai szerint a Belváros felé terjeszkednének, az Országház és annak környékére építenék ki a hálózatot, ami 2-3 éven belül megvalósulhat. Szólt arról is, hogy a leválás egyre ritkább: az idei első nyolc hónapban 5 fogyasztó lépett ki a távfűtés rendszeréből.

Fekete Csaba azt is hangsúlyozta, hogy olyan új beruházásokat terveznek, amelyek néhány év alatt megtérülnek. A Főtáv rövid távon 4,35 milliárd, hosszú távon 15,6 milliárd forint értékben fejlesztene. A vezérigazgató tájékoztatása szerint folyamatosan korszerűsítik a távvezetékeket, hogy minél kevesebb legyen a hőveszteség, a nullát azonban nem lehet elérni. Hozzátette: Budapesten az 516 kilométernyi vezeték harmada korszerűsített, a hőveszteség pedig összességében jóval az európai átlag alatt van.

A tervek között említette egy Észak-Pest - Újpalota hőkooperációs rendszer létrehozását, amely a hulladékhasznosításból nyert hőn alapulna, s növelnék a Csepeli Erőmű termelését is, ahonnan mások mellett a kelenföldi fogyasztókat is elláthatnák. Kiemelte azt is, hogy a mostani 96 százalékban gázalapú rendszerektől érdemes a megújuló energia felé mozdulni, ennek jegyében biomassza-hőforrást telepítenének az észak-budai régióba.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.