<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Magyarország rendezi meg jövő kedden a Nabucco-gázvezeték megvalósíthatóságával foglalkozó nemzetközi csúcstalálkozót, amelyet Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezett.

A csúcstalálkozón Budapest olyan nyilatkozatot kíván elfogadtatni, amellyel a résztvevők megerősítenék elkötelezettségüket a Nabucco-projekt mellett - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő csütörtöki tájékoztatóján.

Budai Bernadett felhívta a figyelmet, hogy a csúcstalálkozó idején várhatóan 17-20 delegáció közlekedik majd Budapesten, ennek következtében ideiglenesen forgalomkorlátozásokra kell majd számítani.

Topolánek is itt lesz

A Nabucco-projektben részt vevő országok - Ausztria, Románia, Bulgária, Törökország és Németország - közül Bulgária miniszterelnöki szinten, a többi állam pedig miniszterelnök-helyettesi, vagy energiaügyi, gazdasági miniszteri szinten képviselteti magát - közölte a kormányszóvivő. Hozzátette: az már biztos, hogy az azeri elnök, Ilham Alijev jelen lesz a tanácskozáson, ahogy az iraki energiaügyi és az egyiptomi olajügyi miniszter, valamint a türkmén szénhidrogén-források kezelésével megbízott állami vállalat vezetője is.

A tranzitország Grúziát a miniszterelnök-helyettes képviseli majd a megbeszélésen - mondta el Budai Bernadett. A szóvivő kiemelte: a csúcstalálkozónak nagy jelentőséget tulajdonít az unió soros elnöksége, ezért a cseh miniszterelnök, Mirek Topolánek személyesen vesz majd részt a találkozón, s rajta kívül az energiaügyi biztos is képviseli majd az uniót.

A megbeszélésen részt vesznek az Európai Beruházási Bank (EIB) és az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnökei, valamint a Nabucco-konzorcium teljes vezetése is - mondta el Budai Bernadett.

Magyar résztvevők

A szóvivő közlése szerint a találkozón részt vevő magyar delegáció hivatalos tagja lesz Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mellett Molnár Csaba energiaügyi miniszter, Banai Károly kül- és biztonságpolitikáért felelős szakállamtitkár, Faller Jenő, a Külügyminisztérium szakállamtitkára, valamint Bayer Mihály Nabucco-nagykövet.

Budai Bernadett elmondta: a tárgyalásokra meghívást kapott Kóka János, a Nabucco eseti bizottság elnöke is; a nyílt ülésre a parlamenti pártok frakcióvezetői mellett meghívást kaptak az Országgyűlés külügyi, gazdasági és európaügyi bizottságának elnökei, valamint a Nabucco eseti bizottság tagjai.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.