TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2017. december 19. 04:19

A mögöttünk hagyott héten a Celeb vagyok ments ki innen ötödik évada búcsúzott. Ez leginkább arról marad emlékezetes, hogy olvasási nehézségekkel is lehet valaki sikeres.

A nézők szavazatai alapján Kabát Péter lett a Celeb vagyok, ments ki innen! ötödik évadának győztese. A fináléba hárman jutottak be: Wossala Rozina, Kabát Péter és Pumped Gabo. Közülük végül a legtöbb voksot Kabát Péter kapta, feliratkozva ezzel a Celeb vagyok, ments ki innen! korábbi győztesei - Falusi Mariann, Keleti Andrea, Molnár Andi és Erdei Zsolt – mellé.

Kabát a király

A Celeb vagyok, ments ki innen! vasárnap esti döntőjére a tévét nézők 21,6 százaléka volt kíváncsi a kereskedelmileg fontos 18-49-es célcsoportban. Ezzel az összes csatorna heti műsorai közül a hét legnézettebb műsora lett ez az adás. A teljes lakosság körében a Celeb vagyok a harmadik legmagasabb nézetséget érte el, itt a lista elejére a csütörtöki Híradó került 27,6 százalékos közönségaránnyal, a második pedig a Tények lett. A Celeb vagyok apropóján kiderült az is, hogy az RTL Klub – várhatóan jövő tavasszal – a civileket is újra ledobja a dzsungelbe. 2018-ban ismét lesz Survivor, ahova már keresik a szereplőket.

A heti műsorok közül a Ninja Warrior hozta az eddig megszokott nézettséget, amivel a kereskedelmi célcsoportban a második legerősebb műsor lett. A TV2 emellett a Korhatáros szerelem sikerének örülhetett, hiszen a magyar sorozat növelni tudta nézőinek a számát. Emellett az Ázsia Expressz és a Super TV2-n futó Sztárban sztár + 1 kicsi című műsorra lehet büszke a médiacég. A TV2 két fontos műsora is elbúcsúzott egyébként a héten, szombaton ért véget az Ázsia Expressz, amelynek fináléja jól szerepelt. December 18-án, héfőn volt látható utoljára a népszerű ügyességi vetélkedő, a Ninja Warrior Hungary első évadának utolsó adása. Egyelőre nincs információ arról, hogy a fenti két műsor mikor folytatódik, de a nézettségüket látva nem lenne meglepő, ha jövőre ismét jelentkezne ez a két formátum a TV2-n. Az RTL Klubnál a szokásos páros (Éjjel-Nappal Budapest, Barátok közt) szerepelt még az élmezőnyben.


Utóbbiak kapcsán érdemes megjegyezni, hogy ismét módosul az időpontjuk, miután a Celeb vagyok, ments ki innen! véget ért, Az első 20 évünk című műsor jön, amely az RTL eddigi legemlékezetesebb momentumaira emlékszik. Ez ugyanakkor jóval rövidebb lesz, mint a dzsungel reality, így a Barátok közt, és az Éjjel-nappal Budapest kezdési időpontja is korábbra kerül. Az ÉNB 20 perccel hamarabb, 20:25 helyett 20:05-kor kezdődik. A Berényi család története pedig 25 perccel korábbra kerül, 21:25-re, ennek köszönhetően a sorozat rajongói 10 órakor már ágyba kerülhetnek.

Ismertté váltak a karácsonyi műsorok is, ahol a legfontosabb változás az, hogy a TV2 elhappolta a Reszkessetek betörők! vetítési jogait az RTL elől, így idén december 24-én és 25-én nem a szokásos csatornán nézhetik a magyarok Kevint. Szenteste egyébként meglepő lenne, ha nem őket követné a legtöbb néző, hiszen a Reszkessetek betörők! mellett a TV2-n adják a Sztárban sztár + 1 kicsi karácsonyi különkiadását. Ez a két műsor pedig jó eséllyel „elviszi” azt a napot.

Karácsonykor amúgy a szokásos koreográfiát követi mind a két nagy csatorna, hiszen a kora esti időszakban egy népszerű animációs film mellett egy-egy vígjátékot tűznek műsorra. Így a rajzfilmek közül látható lesz majd a Jégkorszak 4, a Hupikék törpikék 2, az Aranyhaj és a nagy gubanc, illetve Szörny egyetem is.

A heti nézettségi versenyben a kereskedelmi célcsoportban az RTL Klub és a TV2 is lefele mozdult. A főműsoridős sávokat (19-23 óra között) vizsgálva 6 estét nyert a piacvezető csatorna, míg a TV2 a Ninja Warrior Hungary révén a hétfőt húzta be. Átlagosan 15,3 százalék nézte az RTL Klubot, míg a TV2 10,5 százalékot ért el. Az RTL kábelcsatornái közül ismét csak a F+ (5,3% SHR) hasított, míg a Cool csak 3,2 százalékot hozott átlagosan. A középmezőny végén a Viasat3 (2,7% SHR) és a Duna TV (1,8% SHR) szerepelt.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.