2018. január 16. 05:13

A TV2 a Piramis révén hosszú évek után le tudta győzni hétköznapokon is az RTL Klubot. A csatornánál így a győztes csapaton ne változtass elvet követik.

Ahogy egy héttel ezelőtt beszámoltunk, az RTL Klub meglehetősen gyengén kezdte az évet, az esti műsorsávban ugyanis nem volt válaszuk. A TV2 vetélkedői, a Piramis és a Pénzt vagy éveket is nyerte a saját sávját, és ennek köszönhetően a főműsoridős időszakokat is behúzták. Erre, ahogy korábbi tévés összefoglalónkban utaltunk, tartósan erre csupán a kereskedelmi tévék indulása óta nem volt példa, 2000 óta pedig megrengethetetlennek tűnt az RTL dominanciája.

Az RTL Klub ugyan bedobhatta volna a talán szebb díszlettel rendelkező Fel című játékot, de mivel a hirdetési piac az év első két hónapjában hagyományosan nagyon gyenge, vélhetőleg nem akarnak "elpazarolni" egy ilyen értékes műsort. A Fal kontra Piramis csatájának persze az a pikantériája is meglenne, hogy a TV2 előbbi műsorról koppintotta a Stohl András vezette vetélkedőt.

Stohl András csúcsra járatta a vetélkedőt

A TV2 esetében, amely jócskán ki van tömve állami hirdetésekkel kevésbé szignifikáns, hogy mikor verik meg az RTL-t most jött úgymond el az idő. A sikert pedig nem szeretnék kiengedni a kezükből, ezért némileg meglepő lépésre szánták el magukat. Az eredetileg tervezettek szerint február közepén véget ért volna a játék, ám a Piramis kiemelkedő nézettségi eredményei miatt most azt a döntést hozta a csatorna, hogy műsoron tartják a vetélkedőt. A második széria február 12-én startol el.

Mint az a csatorna közleményében áll, Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója azt mondta: "a nézettségi eredményeket és a nézői visszajelzéseket látva egyértelmű volt, hogy folytatjuk A Piramist. A január elején közzétett felhívásunkra minden képzeletet felülmúló számú jelentkezés érkezett. A TV2 történetében még nem volt példa arra, hogy ennyien akarjanak bekerülni egy vetélkedőbe. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel szünet nélkül, azaz már február 12-től képernyőre tűzzük a játék második évadát, ami ismét rendkívüli izgalmakat tartogat!"

Sokkal kapkodóbbnak tűnik az RTL Klub viselkedése, bár hozzátehetjük, hogy míg ők voltak nyeregbe egy-egy meglepő lépés sokkal inkább stratégiai huszárvágásnak tűnt. Legutóbb például a Piramis ellen azt próbálták a nézőknek eladni, hogy felcserélték a Barátok közt és az Éjjel-nappal Budapest sorrendjét. Ezzel a probléma az volt, hogy az elmúlt egy év állandó műsorváltoztatásai miatt sokan vesztették el az érdeklődésüket, és hagytak fel a Berényi család történetének követésével.

Most egy újabb lépéssel igyekeznek menteni a menthetőt, hetente két részt is leadnak a Válótársak című sorozatból. A harmadik évad első része ugyan tudott kirobbanó számot hozni, a műsort azonban korábban szerették a nézők, így a keddi és a csütörtöki epizód némileg segíthet a nézettség feltornászásában. Igaz, így viszont a tervezettnél előbb fut ki a magyar sorozat, ezért február elején új műsor várható.

A csatorna közzétette azt is, hogy mi lesz ez. Mint közleményükben írják, A mi kis falunk című sorozat első évadának fergeteges sikere után ezzel vágna vissza az az RTL Klub. Szerintük a vidéki környezet és a számtalan külső felvétel 2018-ban is olyan keretbe helyezi a sorozatot, amely hétről-hétre garantálja a felhőtlen szórakozást és a tökéletes kikapcsolódást.

A Piramis sikerének köszönhetően a korábbi trend teljesen megfordult, a kereskedelmi célcsoportban ugyanis főműsoridőben (19-23 óra között) minden hétköznapot megnyert a TV2. Az RTL legerősebben csütörtökön szerepelt, amikor a fent említett Válótársak a saját műsorsávját megnyerte. Vélhetőleg ez is közrejátszott abban, hogy a sorozattal erősít a csatorna. Az RTL Klub ezúttal is csak a hétvégével vigasztalódhatott, amikor mindkét estét behúzták. Mivel azonban most a TV2 egyik nap sem betlizett, így a heti átlagot tekintve is megelőzték a versenytársukat.

2018 második hetében főműsoridőben a 18-49 évesek körében a TV2 átlagos közönségaránya 12,9 százalék lett, míg a képernyők előtt ülők 12,7 százaléka az RTL-t választotta. A F+ (6,4% SHR) továbbra is viszonylag jól teljesít, a Cool (3,9% SHR) viszont továbbra sincs kirobbanó formában. A középmezőny végén a Viasat3 (1,8% SHR) és a Duna TV (1,6% SHR) kullogott.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.