2002. április 11. 11:00

Az ásványvizek fogyasztása várhatóan a tavalyinál nagyobb ütemben nő

Bikfalvi Istvánné, a Magyar Ásványvíz Szövetség és Terméktanács titkára szerint az ásványvizek fogyasztása várhatóan a tavalyinál nagyobb ütemben nő az idén.

Magyarországon 2001-ben 424 millió liter ásványvizet ittak az emberek, 32 millióval többet, mint a megelozo évben. Növekedés csak az első félévben volt tapasztalható tavaly, a második hat hónapban a szokatlanul hűvös nyár végi, ősz eleji idojárás miatt stagnált az ásványvizek értékesítése.

A titkár az idei évre tekintve azért is bizakodó, mert szerinte egyre többen engedhetik meg maguknak, hogy egészséges élelmiszereket, azon belül ásványvizet vásároljanak. A magyarországi fogyasztási kultúra hasonló az osztrákokéhoz, így nem elképzelhetetlen, hogy éveken belül a hazai egy főre jutó fogyasztás eléri a szomszédos ország 80 literes szintjét.
A belföldi fogyasztáson belül évek óta változatlan az importból származó ásványvizek 5 százalékos részesedése, és stagnál a magyarországi 25 palackozó termelésén belül az export 0,5 százalékos aránya is.
Az ásványvíz-fogyasztáson belül a szénsavas termékek 82 százalékos részesedése sem nagyon változott tavaly. A szénsav nélküli és az enyhén szénsavas vizek részesedése változatlanul 14 százalék.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.