<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

A világ vezető mobiltelefon-gyártója, a finn Nokia szerint az idén 10 százalékkal eshet a készülékek világpiaca. Független elemzők kevésbé borúlátóak: ők 8 százalékos visszaesésre számítanak. A bizonytalanság jele, hogy a Nokia korábban csak öt százalékos csökkenést valószínűsített 2009-re.

A finn óriásvállalat eladásai a múlt év utolsó negyedében - értékben - 19,5 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbihoz képest, 12,665 milliárd euróra.

A cég 113,1 millió készüléket adott át a kereskedelemnek, 15 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel azelőtt. A vállalat elsősorban a kínai piacon tapasztalt keresletcsökkenést - közlése szerint 36 százalékost - termékei iránt.

A Nokia adózott eredménye a tavalyi utolsó negyedben 576 millió euró volt, 69 százalékkal kevesebb, mint egy évvel azelőtt. Az eladott telefonok átlagára szerény mértékben, nyereségrátája valamivel jobban csökkent.

A visszaesés piaci helyzetük romlásával járt: az egy évvel korábbi 40 százalékos globális részesedésük 37 százalékosra esett.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.