<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Az elmúlt évben egymást követték a nagy felvásárlások. A látványos bejelentések mögé nézve úgy tűnik, hogy a gyors növekedés nem mindig maga a diadalmenet. A legtöbb esetben ráadásul a munkavállalók ás ügyfelek érdekei gyakran alapvetően eltérnek a pénzügyi körök elvárásaitól.

Az elmúlt évben egymást követték a nagy felvásárlások. A látványos bejelentések mögé nézve úgy tűnik, hogy a gyors növekedés nem mindig maga a diadalmenet. A legtöbb esetben ráadásul a munkavállalók ás ügyfelek érdekei gyakran alapvetően eltérnek a pénzügyi körök elvárásaitól.


Az elmúlt években szinte divatba jöttek a nagy felvásárlások és egyesülések. .Ennek hatására egyesekben az a benyomás alakulhatott ki, hogy az olyan, hagyományos értékmérők, mint a bizonyított szakértelem, a technológiai felkészültség másodlagossá váltak. Bár a felvásárlások révén valóban gyorsan gyarapítható az ügyfélkör, látványosan nőhet az árbevétel, a növekedés menedzselése - kifelé és befelé egyaránt - olyan feladatokat ró a menedzsmentre, melynek a tapasztalatok alapján csak kevesen képesek megfelelni.

Az óriási egyesülések, felvásárlások valójában nem az ügyfelek érdekeit szolgálják, sokkal inkább a pénzügyi köröknek szólnak. A gyakran rosszul menedzselt egyesülési/felvásárlási folyamatok következményei viszont annál jobban sújtják az ügyfeleket. A hasonló üzleti körben, de világosan elkülönülő fókusszal működő cégek egyesülése megzavarhatja a már világos, letisztult piacot. A rendezetlenné váló, a kívülről érkező vállalati kultúrát integrálni képtelen vállalat elvesztheti ügyfeleivel kiépített kiváló kapcsolatait.

Egy akvizícióval való növekedés sok időt, pénz és odafigyelést igényel. Egy nagy, illetve globális cégnek a tudás, a képességek és a szolgáltatások megfelelő menedzselését, fejlesztését párhuzamosan több országban - esetenként több földrészen - kell megvalósítania.
Egy cég növekedése 200-ról 1500 főre olyan mértékben megváltoztatja vállalati kultúrát és a működési modellt, hogy a teljes átalakulás akár éveket is igénybe vehet.

Nem árt tehát fenntartással fogadni a felvásárlásokkal kapcsolatos, lelkes híreket. Az üzleti életben nem a Godzilla film szlogenje érvényes. (Nem) a mértet a lényeg!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.