2011. július 26. 12:24

A tavalyi 2,6 milliárdról 2,4 milliárdra, részvényenként 61 centről 59-re redukálódott a Ford második negyedéves nyeresége.

A profittal szemben a bevétele 35,5 milliárd dollárra nőtt az egy évvel ezelőtti 31,3 milliárdról. Elemzők előzetesen 32,15 milliárdos bevétel mellett 60 centes részvényenkénti profittal számoltak.

Az amerikai autóipari óriás az elmúlt három hónapban 700 millió dollárral növelte készpénzállományát, amely így már 22 milliárd dollárt tesz ki.

A cég tervei szerint piaci részesedése mind az USA-ban, mind Európában várhatóan növekedni fog a jelenlegi 16, illetve 8,5 százalékról.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.